Hemköp

Höstpytt med jordärtskocka, isterband och äpple

Pytt i panna är perfekt när kylskåpet behöver rensas. Här har vi använt säsongens råvaror för att ge husmansklassikern pytten ny kostym.

40 min

Höstpytt med jordärtskocka, isterband och äpple

Ingredienser

Pytt

  • 1 kg
    fast potatis
  • 300 g
    jordärtskocka
  • 3 st
    gula lökar
  • 330 g
    isterband
  • 1 st
    äpple
  • 3 msk
    olja
  • 3 msk
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 5 kvistar
    rosmarin

Dijonkräm

  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2 msk
    dijonsenap
  • 4 tsk
    honung

Servera med

  • 4 st
    äggulor

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till dijonkrämen. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
2. Skala och skär potatis samt jordärtskocka i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Lägg i en bunke med kallt vatten.

3. Skala och hacka löken.

4. Skär äpplet i klyftor.

5. Repa och hacka rosmarin.

6. Häll av vattnet från de hackade potatisarna och jordärtskockorna, skölj och låt rinna av.
7. Stek potatis- och jordärtskockstärningar i omgångar i olja och smör tills de är mjuka och har fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

8. Tillsätt lök, äpple och rosmarin och stek i några minuter tills de mjuknar. Lägg potatis- och lökfräset på en tallrik.
9. Ta ur köttet ur isterbanden och lägg i samma stekpanna. Hacka upp med en träslev och stek i grova bitar.

10. Blanda ner potatis- och lökfräset. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera tillsammans med äggula och dijonkräm.
 

4 portioner