Pytt i panna är perfekt när kylskåpet behöver rensas. Här har vi använt säsongens råvaror för att ge husmansklassikern pytten ny kostym.
40 min
Pytt
Dijonkräm
Servera med
1. Blanda alla ingredienser till dijonkrämen. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
2. Skala och skär potatis samt jordärtskocka i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Lägg i en bunke med kallt vatten.
3. Skala och hacka löken.
4. Skär äpplet i klyftor.
5. Repa och hacka rosmarin.
6. Häll av vattnet från de hackade potatisarna och jordärtskockorna, skölj och låt rinna av.
7. Stek potatis- och jordärtskockstärningar i omgångar i olja och smör tills de är mjuka och har fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
8. Tillsätt lök, äpple och rosmarin och stek i några minuter tills de mjuknar. Lägg potatis- och lökfräset på en tallrik.
9. Ta ur köttet ur isterbanden och lägg i samma stekpanna. Hacka upp med en träslev och stek i grova bitar.
10. Blanda ner potatis- och lökfräset. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera tillsammans med äggula och dijonkräm.
4 portioner