Pytt i panna är perfekt när kylskåpet behöver rensas. Här har vi använt säsongens råvaror för att ge husmansklassikern pytten ny kostym.
40 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
166,24 kr
Pytt
1 kg
fast potatis
300 g
jordärtskocka
3 st
gula lökar
330 g
isterband
1 st
äpple
3 msk
olja
3 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
5 kvistar
rosmarin
Dijonkräm
2 dl
crème fraiche
2 msk
dijonsenap
4 tsk
honung
Servera med
4 st
äggulor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Pytt
1 kg
fast potatis
300 g
jordärtskocka
3 st
gula lökar
330 g
isterband
1 st
äpple
3 msk
olja
3 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
5 kvistar
rosmarin
Dijonkräm
2 dl
crème fraiche
2 msk
dijonsenap
4 tsk
honung
Servera med
4 st
äggulor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Blanda alla ingredienser till dijonkrämen. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
2. Skala och skär potatis samt jordärtskocka i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Lägg i en bunke med kallt vatten.
3. Skala och hacka löken.
4. Skär äpplet i klyftor.
5. Repa och hacka rosmarin.
6. Häll av vattnet från de hackade potatisarna och jordärtskockorna, skölj och låt rinna av.
7. Stek potatis- och jordärtskockstärningar i omgångar i olja och smör tills de är mjuka och har fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
8. Tillsätt lök, äpple och rosmarin och stek i några minuter tills de mjuknar. Lägg potatis- och lökfräset på en tallrik.
9. Ta ur köttet ur isterbanden och lägg i samma stekpanna. Hacka upp med en träslev och stek i grova bitar.
10. Blanda ner potatis- och lökfräset. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera tillsammans med äggula och dijonkräm.
Köpklart recept för totalt
166,24 kr
Köpklart recept för
166,24 kr