En varm och matig sallad, full av goda höstsmaker och dessutom en fröjd för ögat. Bakat äpple och jordärtskocka i fokus, men missa inte björnbären!
Tips! Baka några extra äpplen och servera till frukostgröten!
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
194,58 kr
3 st
äpplen
250 g
jordärtskocka
2 dl
okokt quinoa
2 st
röd eller gul endivesallad
1 ask
björnbär
5 kvist
rosmarin
140 g
ädelost
100 g
valnötter, gärna rostade
Dressing
0.75 dl
olivolja
2.5 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
senap
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
honung
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
3 st
äpplen
250 g
jordärtskocka
2 dl
okokt quinoa
2 st
röd eller gul endivesallad
1 ask
björnbär
5 kvist
rosmarin
140 g
ädelost
100 g
valnötter, gärna rostade
Dressing
0.75 dl
olivolja
2.5 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
senap
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
honung
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Kärna ur äpplena och dela dem i sex klyftor vardera.
3. Ansa och skrubba jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar.
4. Lägg äpplen och skockor i varsin ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
5. Rosta i mitten av ugnen 15 min
6. Ta ut äpplena och fortsätt rosta jordärtskockorna tills de blivit gyllene och mjuknat.
7. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
8. Vispa samman ingredienserna till dressingen.
9. Varva äpplen, jordärtskocka, kokt quinoa, endiver, björnbär, ädelost och rosmarin på ett vackert fat.
Köpklart recept för totalt
194,58 kr
Köpklart recept för
194,58 kr