Hemköp

Hummus med knaperstekt lammfärs, hackade tomater & mynta

30 min

Hummus med knaperstekt lammfärs, hackade tomater & mynta

Ingredienser

  • 2 fp
    kikärtor
  • 0.5 dl
    tahini sesampasta
  • 1 st
    citron
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 500 g
    lammfärs
  • 1 msk
    spiskummin
  • 1 msk
    paprikapulver
  • 4 st
    tomat
  • 1 knippe
    bladpersilja
  • 1 kruka
    mynta
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 fp
    grönsallad, blandad
  • 1 paket
    orientaliskt tunnbröd

Gör så här

1. Häll av kikärtorna men spara spadet.

2. Mixa kikärtor med tahini, vitlök, saften från en citron samt olivolja. Tillsätt spad under mixning, ca 1⁄2 – 1 dl, till en slät hummus. Smaka av med salt och peppar.

3. Knaperstek lammfärsen på het värme tillsammans med kryddorna. Smaka av med salt och peppar.

4. Tärna tomaterna, finstrimla örterna och blanda i en skål med lite olivolja. Smaka av salt och peppar.

5. Fördela hummusen mellan fyra skålar, gör som en grop i mitten och lägg i köttfärsen. Toppa med tomatröran och ringla över lite extra olivolja. Servera med en sallad och bröd.

4 portioner

330,55 kr
Hemköp chat icon