Hemköp

Indisk Daal linsgryta

En av dem mest klassiska rätterna från den Indiska köket som blivit en del av vår vardag. En klassisk daal är en supergod och enkel linsgryta med massor med smak. Servera med varmt naanbröd och njut!

20 min

Indisk Daal linsgryta

Ingredienser

  • 2 msk
    matolja
  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 1 st
    röd chili, urkärnad, hackad
  • 1 msk
    färsk ingefära, riven
  • 2 tsk
    kanel
  • 1 tsk
    kardemumma
  • 2 tsk
    gurkmeja
  • 1 fp
    krossade tomater
  • 2 fp
    kokosmjölk
  • 2 tärning
    hönsbuljongtärningar
  • 3 dl
    röda linser
  • 70 g
    bladspenat
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

1. Hetta upp olja i en panna och fräs lök, vitlök, chili och ingefära utan att det tar färg.

2. Tillsätt kryddorna och låt fräsa någon minut under omrörning.

3. Häll i tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningar, rör om och låt koka upp.

4. Tillsätt linserna och låt grytan sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är mjuka, men med tuggmotståndet kvar (al dente).

5. Blanda ner babyspenat och toppa med finhackad koriander. Servera med naanbröd!

4 portioner

112,39 kr
Hemköp chat icon