Indisk korma med blomkål

En superenkel vegomiddag som lagas på nolltid. Bjud på en klassisk indisk korma med broccoli, kardemumma, spiskummin, gurkmeja, champinjoner och russin. Servera med naanbröd och mango chutney.

30 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

332,57 kr

Indisk korma med blomkål
  • 100 g

    smör

  • 1 st

    gul lök, finhackad

  • 1 tsk

    kardemumma, malen

  • 1 msk

    spiskummin, malen

  • 1 st

    blomkålshuvud, i buketter

  • 100 g

    champinjoner, i kvartar

  • 0.5 dl

    russin

  • 1 msk

    gurkmeja

  • 1.5 tsk

    salt

  • 1.5 dl

    grädde

  • 1.5 dl

    vatten

  • 1.5 dl

    mandelmjöl

  • 1 dl

    kokos

  • 2 dl

    yoghurt

  • 1 kruka

    koriander, hackad

  • 1 tsk

    salt

TILLBEHÖR

  • 1 fp

    naanbröd

  • 1 burk

    mango chutney

Allergiinformation

nötter och laktos

Ingredienser

  • 100 g

    smör

  • 1 st

    gul lök, finhackad

  • 1 tsk

    kardemumma, malen

  • 1 msk

    spiskummin, malen

  • 1 st

    blomkålshuvud, i buketter

  • 100 g

    champinjoner, i kvartar

  • 0.5 dl

    russin

  • 1 msk

    gurkmeja

  • 1.5 tsk

    salt

  • 1.5 dl

    grädde

  • 1.5 dl

    vatten

  • 1.5 dl

    mandelmjöl

  • 1 dl

    kokos

  • 2 dl

    yoghurt

  • 1 kruka

    koriander, hackad

  • 1 tsk

    salt

TILLBEHÖR

  • 1 fp

    naanbröd

  • 1 burk

    mango chutney

Allergiinformation

nötter och laktos

Gör så här

1. Smält smöret i en stor panna. Fräs lök med kardemumma och spiskummin ca 2 minuter. Tillsätt blomkål, champinjoner, russin, gurkmeja och salt, låt fräsa under omrörning ca 5 minuter.

2. Tillsätt grädde, vatten, mandelmjöl och kokos och låt koka några minuter. Rör slutligen ned yoghurt och koriander. Servera med naanbröd och mango chutney.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

332,57 kr

Köpklart recept för

332,57 kr