Hemköp

Indisk korma med blomkål

En superenkel vegomiddag som lagas på nolltid. Bjud på en klassisk indisk korma med broccoli, kardemumma, spiskummin, gurkmeja, champinjoner och russin. Servera med naanbröd och mango chutney.

30 min

Indisk korma med blomkål

Ingredienser

  • 100 g
    smör
  • 1 st
    gul lök, finhackad
  • 1 tsk
    kardemumma, malen
  • 1 msk
    spiskummin, malen
  • 1 st
    blomkålshuvud, i buketter
  • 100 g
    champinjoner, i kvartar
  • 0.5 dl
    russin
  • 1 msk
    gurkmeja
  • 1.5 tsk
    salt
  • 1.5 dl
    grädde
  • 1.5 dl
    vatten
  • 1.5 dl
    mandelmjöl
  • 1 dl
    kokos
  • 2 dl
    yoghurt
  • 1 kruka
    koriander, hackad
  • 1 tsk
    salt

TILLBEHÖR

  • 1 fp
    naanbröd
  • 1 burk
    mango chutney

Gör så här

1. Smält smöret i en stor panna. Fräs lök med kardemumma och spiskummin ca 2 minuter. Tillsätt blomkål, champinjoner, russin, gurkmeja och salt, låt fräsa under omrörning ca 5 minuter.

2. Tillsätt grädde, vatten, mandelmjöl och kokos och låt koka några minuter. Rör slutligen ned yoghurt och koriander. Servera med naanbröd och mango chutney.

4 portioner

Hemköp chat icon