Hemköp

Indisk kycklingcurry

75 min

Indisk kycklingcurry

Portioner: 8

Ingredienser

1,2 kg kycklinglårfilé
2 msk matolja
1 tsk salt ½ tsk svartpeppar
3 röda paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
½ dl finhackad färsk ingefära
2 citrongräs
2 tsk spiskummin
2 tsk mald koriander
2 tsk garam masala
2 tsk curry
1 krm fänkålsfrö
1 tsk chilipulver
50 g smör
2 burkar krossad tomat, à 400 g
2 dl vatten
1 ½ dl vispgrädde
1 dl cashewnötter

Gör så här

1. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.

2. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Strimla citrongräset. Fräs allt utom hälften av paprikan i smör, ca 5 minuter.

3. Häll i krossad tomat och vatten. Låt småkoka under lock ca 15 minuter.

4. Tillsätt grädde och cashewnötter. Mixa slätt. Salta och peppra.

5. Lägg i kycklingen och låt småkoka utan lock ca 30 minuter tills kycklingen blivit mör.

6. Lägg i resten av paprikan de sista 10 minuterna. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med med  Naanbröd och en Gurksallad med asiatisk toch.

Hemköp chat icon