Indisk linscurry med kokosmjölk, tomat, spenat, blomkål och thaibasilika

Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019

30 min

Indisk linscurry med kokosmjölk, tomat, spenat, blomkål och thaibasilika

Ingredienser

  • 1 st
    lök, gul
  • 1 st
    vitlök (2 klyftor)
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    garam masala
  • 0.5 msk
    ingefära, malen
  • 1 msk
    spiskummin
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 200 g
    röda linser
  • 1 fp
    krossade tomater
  • 2 fp
    kokosmjölk
  • 2 dl
    vatten
  • 1 st
    grönsaksbuljongstärning
  • 0.5 st
    blomkålshuvud
  • 175 g
    babyspenat, färskt
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar, nymalen
  • 2 st
    lime

TILL SERVERING

  • nypa
    lime, saft från
  • 1 knippe
    koriander
  • 1 fp
    naanbröd

Gör så här

1. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i smör på medelvärme ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt kryddor och tomatpuré, fortsätt fräsa ett par minuter.

2. Tillsätt linser, krossade tomater, kokosmjölk och grönsaksbuljong, koka upp och låt sjuda 10 minuter. Dela blomkålen i buketter och tillsätt den, låt koka ytterligare 5–10 minuter tills linserna och blomkålen mjuknat.

3. Vänd ner bladspenaten och låt den bli varm under lock några minuter. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och lime.

4. Servera den varma grytan med limeklyftor, thaibasilika och naan- eller chapatibröd.

4 portioner