Hemköp
SvgIconSearch

Indisk soppa med spenat och linser

4 PORTIONER, CA 20 MIN

SvgIconTime20 min
Indisk soppa med spenat och linser
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

1 gul lök


2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk matolja
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflakes
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
1 påse bladspenat

SANDWICH
4 skivor surdegsbröd


2 msk philadelphiaost
1 msk finrivet citronskal
1 msk smör
4 skivor lagrad ost
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök, slanta morötterna. Bryn i olja på svag värme.

2. Tillsätt garam masala, gurkmeja, spiskummin och chiliflakes och fräs någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kokosmjölk.

3. Skölj linserna, lägg i soppan och låt koka 5–8 min.

4. Smaka av med ev mer kryddor. Vänd ner spenaten strax innan servering.

5. SANDWICH: Blanda philadelphiaosten med citronskal, salt och rikligt med svartpeppar.

6. Bred oströran på brödskivorna, lägg en skiva hårdost, smöra och stek gyllenbruna runt om.

7. Servera soppan med toasten.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon