Hemköp

Indisk soppa med spenat och linser

4 PORTIONER, CA 20 MIN

20 min

Indisk soppa med spenat och linser

Ingredienser

  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 st
    morötter
  • 2 msk
    matolja
  • 1 msk
    garam masala
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 0.5 tsk
    chiliflakes
  • 7 dl
    vatten
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk
    kokosmjölk
  • 2 dl
    röda linser
  • 1 påse
    spenat
  • 4 skivor
    surdegsbröd
  • 2 msk
    philadelphiaost
  • 1 msk
    finrivet citronskal
  • 1 msk
    smör
  • 10 g
    lagrad ost (4 skivor)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök, slanta morötterna. Bryn i olja på svag värme.

2. Tillsätt garam masala, gurkmeja, spiskummin och chiliflakes och fräs någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kokosmjölk.

3. Skölj linserna, lägg i soppan och låt koka 5–8 min.

4. Smaka av med ev mer kryddor. Vänd ner spenaten strax innan servering.

5. SANDWICH: Blanda philadelphiaosten med citronskal, salt och rikligt med svartpeppar.

6. Bred oströran på brödskivorna, lägg en skiva hårdost, smöra och stek gyllenbruna runt om.

7. Servera soppan med toasten.

4 portioner

195,55 kr
Hemköp chat icon