”En sourdrink känns alltid lyxig med sitt pösiga vita skum på toppen. Här är en julig sour med toner av kanel och ingefära” säger Catarina König.
5 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
106,85 kr
4 cl
gin (ej tillgängligt online)
1 st
citron (ca. 3 cl citronsaft från)
1 cl
färsk kallpressad ingefärsjuice
2 cl
kanelsockerlag
2 st
ägg (ca. 2 cl äggvita från)
1 skopa
is
Kanelsockerlag
1 dl
vatten
1 dl
socker
1 st
kanelstång
Allergiinformation
ägg
4 cl
gin (ej tillgängligt online)
1 st
citron (ca. 3 cl citronsaft från)
1 cl
färsk kallpressad ingefärsjuice
2 cl
kanelsockerlag
2 st
ägg (ca. 2 cl äggvita från)
1 skopa
is
Kanelsockerlag
1 dl
vatten
1 dl
socker
1 st
kanelstång
Allergiinformation
ägg
1. Obs: Ställ glaset eller glasen i frysen någon timme innan servering.
2. Börja med sockerlagen så den hinner bli helt kall: Koka samman socker och vatten tillsammans med kanelstången. Låt lagen dra tills den svalnat. Häll sedan upp i en pipflaska.
3. Mät upp gin, citronsaft, ingefärsjuice, kanelsockerlag och äggvita i en shaker. Lägg i is och skaka kraftigt så äggvitan bildar skum.
4. Häll upp i ett kylt cocktailglas, strö lite kanel på skummet och servera direkt.
Alkoholfri: Gör samma procedur men blanda socker och kanel på ett litet fat. Dra en citronskiva längs kanten på glaset och doppa sedan glaset i kanelsockret. (Detta för att skilja på alkoholfritt och ej.)
Köpklart recept för totalt
106,85 kr
Köpklart recept för
106,85 kr