Tycker du att en klassisk gravad lax är lite tråkig? Ge den gravade laxen en asiatisk touch med det här receptet. Här gravar du laxen med sesamolja, rosépeppar och ingefära. Fräsch, sötsur och fantastiskt god!
20 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
40,63 kr
1.3 kg
laxfilé med skinn
1 dl
medelhavssalt
0.75 dl
råsocker eller råsocker
0.5 dl
krossad rosépeppar
50 g
finriven ingefära
2 msk
sesamolja
1.3 kg
laxfilé med skinn
1 dl
medelhavssalt
0.75 dl
råsocker eller råsocker
0.5 dl
krossad rosépeppar
50 g
finriven ingefära
2 msk
sesamolja
1. Blanda ihop salt, socker och peppar.
2. Strö hälften av blandningen i botten på en plåt. Lägg laxsidan med skinnsida neråt, strö över resterande blandning. Fördela ingefära och sesamolja på ovansidan. Täck med plastfilm och ställ kallt i 2 dygn.
Köpklart recept för totalt
40,63 kr
Köpklart recept för
40,63 kr