Ingefära- & rosépeppargravad lax

Tycker du att en klassisk gravad lax är lite tråkig? Ge den gravade laxen en asiatisk touch med det här receptet. Här gravar du laxen med sesamolja, rosépeppar och ingefära. Fräsch, sötsur och fantastiskt god!

20 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

40,63 kr

Ingefära- & rosépeppargravad lax
  • 1.3 kg

    laxfilé med skinn

  • 1 dl

    medelhavssalt

  • 0.75 dl

    råsocker eller råsocker

  • 0.5 dl

    krossad rosépeppar

  • 50 g

    finriven ingefära

  • 2 msk

    sesamolja

Ingredienser

  • 1.3 kg

    laxfilé med skinn

  • 1 dl

    medelhavssalt

  • 0.75 dl

    råsocker eller råsocker

  • 0.5 dl

    krossad rosépeppar

  • 50 g

    finriven ingefära

  • 2 msk

    sesamolja

Gör så här

1. Blanda ihop salt, socker och peppar.

2. Strö hälften av blandningen i botten på en plåt. Lägg laxsidan med skinnsida neråt, strö över resterande blandning. Fördela ingefära och sesamolja på ovansidan. Täck med plastfilm och ställ kallt i 2 dygn.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

40,63 kr

Köpklart recept för

40,63 kr