En älskad klassiker i ny tappning. Toppa den inkokta laxen med en färgstark vårsallad och servera med dragonkräm och nykokt färskpotatis. Ett perfekt recept på lax med vårsmaker som hör hemma på buffébordet i vår eller i sommar, och gärna kan förberedas dagen innan.
40 min
ÄTTIKSLAG
SALLAD
DRAGONKRÄM
1. Dela laxen på längden och lägg den i en form med höga kanter.
2. Koka upp lagen och häll över laxen. Täck med plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.
3. Rör samman dragonkrämen och smaka av med salt och peppar.
4. Tunnstrimla grönsakerna, gärna med mandolin, och lägg i iskallt vatten. Strax innan servering låter du grönsakerna rinna av och vänder dem i lite vinäger, olivolja, salt och peppar.
5. Ta upp laxen ur lagen och låt den rinna av. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med salladen.
6. Servera med dragonkräm och nykokt färskpotatis.
4 portioner