Hemköp

Inkokt lax med salladscrudité och dragonkräm

En älskad klassiker i ny tappning. Toppa den inkokta laxen med en färgstark vårsallad och servera med dragonkräm och nykokt färskpotatis. Ett perfekt recept på lax med vårsmaker som hör hemma på buffébordet i vår eller i sommar, och gärna kan förberedas dagen innan.

40 min

Inkokt lax med salladscrudité och dragonkräm

Ingredienser

  • 600 g
    färsk laxsida utan skinn

ÄTTIKSLAG

  • 2 dl
    ättika 12%
  • 2 l
    vatten
  • 30 g
    salt
  • 3 st
    lagerblad
  • 5 st
    vitpepparkorn

SALLAD

  • 2.5 st
    morötter gärna med olika färg
  • 1 knippe
    rädisor
  • 1 st
    fänkål
  • 0.5 kruka
    plockad dill
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

DRAGONKRÄM

  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 1 kruka
    finhackad dragon
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Dela laxen på längden och lägg den i en form med höga kanter.

2. Koka upp lagen och häll över laxen. Täck med plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.

3. Rör samman dragonkrämen och smaka av med salt och peppar.

4. Tunnstrimla grönsakerna, gärna med mandolin, och lägg i iskallt vatten. Strax innan servering låter du grönsakerna rinna av och vänder dem i lite vinäger, olivolja, salt och peppar.

5. Ta upp laxen ur lagen och låt den rinna av. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med salladen.

6. Servera med dragonkräm och nykokt färskpotatis.

4 portioner

568,02 kr
Hemköp chat icon