En älskad klassiker i ny tappning. Toppa den inkokta laxen med en färgstark vårsallad och servera med dragonkräm och nykokt färskpotatis. Ett perfekt recept på lax med vårsmaker som hör hemma på buffébordet i vår eller i sommar, och gärna kan förberedas dagen innan.
40 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
146,42 kr
600 g
färsk laxsida utan skinn
ÄTTIKSLAG
2 dl
ättika 12%
2 l
vatten
30 g
salt
3 st
lagerblad
5 st
vitpepparkorn
SALLAD
2.5 st
morötter gärna med olika färg
1 knippe
rädisor
1 st
fänkål
0.5 kruka
plockad dill
1 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
DRAGONKRÄM
1 dl
majonnäs
1 dl
crème fraiche
1 kruka
finhackad dragon
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
600 g
färsk laxsida utan skinn
ÄTTIKSLAG
2 dl
ättika 12%
2 l
vatten
30 g
salt
3 st
lagerblad
5 st
vitpepparkorn
SALLAD
2.5 st
morötter gärna med olika färg
1 knippe
rädisor
1 st
fänkål
0.5 kruka
plockad dill
1 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
DRAGONKRÄM
1 dl
majonnäs
1 dl
crème fraiche
1 kruka
finhackad dragon
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Dela laxen på längden och lägg den i en form med höga kanter.
2. Koka upp lagen och häll över laxen. Täck med plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.
3. Rör samman dragonkrämen och smaka av med salt och peppar.
4. Tunnstrimla grönsakerna, gärna med mandolin, och lägg i iskallt vatten. Strax innan servering låter du grönsakerna rinna av och vänder dem i lite vinäger, olivolja, salt och peppar.
5. Ta upp laxen ur lagen och låt den rinna av. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med salladen.
6. Servera med dragonkräm och nykokt färskpotatis.
Köpklart recept för totalt
146,42 kr
Köpklart recept för
146,42 kr