Hemköp

Inkokt lax med flädergurka & citronmajonnäs

30 min

Inkokt lax med flädergurka & citronmajonnäs

Portioner: 4

Ingredienser

600 g färsk lax

INKOKNINGSLAG:
2 l vatten
2 dl rödvinsvinäger
1 msk salt
5 st vitpepparkorn
1 lagerblad
0.5 tsk fänkålsfrö
5 dillstjälkar

FLÄDERGURKA:
1 st gurka
2 msk konc. Flädersaft
1 msk citronjuice
1 msk hackad dill

CITRONMAJONNÄS:
2 dl majonnäs
1 msk citronjuice
1 krm svartpeppar

Till servering:
1 påse potatis, kokt

Gör så här

1. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en gryta.

2. Koka ihop inkokningslagen och häll över laxen så att den täcks. Ställ grytan på spisen och värm försiktigt tills laxen är 45° i innertemperatur. Låt laxen svalna i kylen.

3. Skiva gurkan tunt och blanda med flädersaft, citronsaft och dill.

4. Blanda majonnäs med citron och svartpeppar.

5. Servera med kokt potatis, gärna färskpotatis med lite hackad dill.

Hemköp chat icon