Hemköp

Inkokt lax med flädergurka & citronmajonnäs

30 min

Inkokt lax med flädergurka & citronmajonnäs

Ingredienser

  • 600 g
    färsk laxfilé

INKOKNINGSLAG

  • 2 l
    vatten
  • 2 dl
    rödvinsvinäger
  • 1 msk
    salt
  • 5 st
    vitpepparkorn
  • 1 st
    lagerblad
  • 0.5 tsk
    fänkålsfrö
  • 5 knippe
    dillstjälkar

FLÄDERGURKA

  • 1 st
    gurka
  • 2 msk
    konc. fläderblomsaft
  • 1 msk
    citronjuice
  • 1 msk
    hackad dill

CITRONMAJONNÄS

  • 2 dl
    majonnäs
  • 1 msk
    citronjuice
  • 1 krm
    svartpeppar

Till servering

  • 1 påse
    potatis

Gör så här

1. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en gryta.

2. Koka ihop inkokningslagen och häll över laxen så att den täcks. Ställ grytan på spisen och värm försiktigt tills laxen är 45° i innertemperatur. Låt laxen svalna i kylen.

3. Skiva gurkan tunt och blanda med flädersaft, citronsaft och dill.

4. Blanda majonnäs med citron och svartpeppar.

5. Servera med kokt potatis, gärna färskpotatis med lite hackad dill.

4 portioner

545,80 kr
Hemköp chat icon