Hemköp

Inlagd ättiksgurka

Fyll på i skafferiet! Det är något speciellt att kunna öppna en burk inlagda godsaker du har gjort själv. Här bjuder vi på inlagd ättiksgurka. Perfekt till hamburgare, sallader eller goda att äta som de är!

20 min

Inlagd ättiksgurka

Ingredienser

  • 1 kg
    Västeråsgurka
  • 3 msk
    senapsfrö gult
  • 2 msk
    vitpeppar
  • 1 knippe
    dill (ca. 5 st kronor från)
  • 6 cm
    pepparrot, skalad och skivad
  • 5 dl
    vatten
  • 2 dl
    ättika 12%
  • 2 msk
    salt
  • 500 g
    socker

Gör så här

1. Lägg gurkorna i kallt vatten och borsta gurkorna rena.

2. Skär gurkorna i skivor eller valfri form och lägg i en burk, varvat med dillkronor, pepparrot, senapsfrön och vitpeppar.

3. Koka ihop ättika, socker och vatten till inläggningslagen i cirka 10 minuter.

4. Häll den kokande lagen över gurkorna, låt svalna och sätt på lock. Håller ca 1 år i kylen, efter det tappar gurkan sin spänst.

2 portioner

136,25 kr
Hemköp chat icon