Fyll på i skafferiet! Det är något speciellt att kunna öppna en burk inlagda godsaker du har gjort själv. Här bjuder vi på ett enkelt och snabbt recept på inlagd ättiksgurka och hur länge dina nya picklade gurkor håller i kylskåpet. Perfekt till hamburgare, sallader eller goda att äta som de är!
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
102,75 kr
1 kg
Västeråsgurka
3 msk
senapsfrö gult
2 msk
vitpeppar
1 knippe
dill (ca. 5 st kronor från)
6 cm
pepparrot, skalad och skivad
5 dl
vatten
2 dl
ättika 12%
2 msk
salt
500 g
socker
1 kg
Västeråsgurka
3 msk
senapsfrö gult
2 msk
vitpeppar
1 knippe
dill (ca. 5 st kronor från)
6 cm
pepparrot, skalad och skivad
5 dl
vatten
2 dl
ättika 12%
2 msk
salt
500 g
socker
1. Lägg gurkorna i kallt vatten och borsta gurkorna rena.
2. Skär gurkorna i skivor eller valfri form och lägg i en burk.
3. Återvinn gärna en tidigare använd glasburk.
4. Varva med dillkronor, pepparrot, senapsfrön och vitpeppar.
5. Koka ihop ättika, socker och vatten till inläggningslagen i cirka 10 minuter.
6. Häll den kokande lagen över gurkorna, låt svalna och sätt på lock.
7. Din nya inlagda ättiksgurka håller ca 1 år i kylen, efter det tappar gurkan sin spänst.
Köpklart recept för totalt
102,75 kr
Köpklart recept för
102,75 kr