Hemköp

Inlagd rödbeta i krämig örtdressing

8 PORT, 15 MIN + KOKTID FÖR RÖDBETAN

15 min

Inlagd rödbeta i krämig örtdressing

Portioner: 8

Ingredienser

1 kg rödbetor med skal
2 msk ättika
1 msk strösocker
1,5 msk salt
1 l vatten

SAUCE VERDE
1,5 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 kruka körvel
1 kruka fransk dragon
1 knippe persilja
saft från citron
2 stora vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Koka rödbetorna i vatten med ättika, salt och socker tills de är mjuka. Låt dem svalna och dra sedan av skalet med händerna (använd gärna plasthandskar).

2. SAUCE VERDE: Mixa alla ingredienserna till såsen. Repa bladen från dragonen om kvistarna är för träiga. Smaka av och häll i en burk.

3. Skär rödbetorna i klyftor i valfri storlek och lägg ner i såsen. Låt gärna stå i några dagar före servering.

Hemköp chat icon