En kaffedrink smakar gott under varma sommardagar. Gör den på nyrostade kaffebönor.
30 min
KAFFESIRAP
KAFFEDRINK
1. Förvärm ugnen till 225 grader. Varmluft är att föredra. Sprid ut råa kaffebönor på en plåt – de ska inte ligga för tätt intill varandra.
2. Rosta i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Rör om efter halva tiden. När du hör ett ”knäpp” och bönorna har gyllenbrun färg har de nått medelrost. Ta ut dem och låt svalna.
3. Sila bönorna i ett durkslag för att få bort skalen.
4. Brygg ett starkt kaffe som du låter svalna eller kallbrygg kaffet och låt dra över natten i kaffepress.
5. Värm honung till 85 grader i en kastrull.
6. Tillsätt vanilj och vatten. Rör om.
7. Låt svalna och häll upp på en glasflaska.
8. Blanda kaffe och sirap i ett större glas. Tillsätt is och sedan skummad mjölk. Valfritt: Tillsätt Amaretto.
1 portioner