Hemköp

Italiensk bönsoppa med salsiccia och svartkål

Fyll en termos med matig soppa och ge dig ut på ett lite lagom långt sportlovsäventyr! Varmt, mättande och otroligt gott med soppa på italienska.

25 min

Italiensk bönsoppa med salsiccia och svartkål

Ingredienser

  • 1 st
    gul lök
  • 1 st
    vitlök
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 300 g
    salsicciafärs
  • 2 dl
    vitt vin
  • 3 tärning
    kycklingbuljong (tärningar + vatten, 6 dl totalt)
  • 380 g
    stora vita bönor
  • 380 g
    canellinibönor
  • 100 g
    svartkål
  • 1 tsk
    flytande honung
  • 150 g
    riven ost, lagrad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs på låg värme i olivolja i en tjockbottnad gryta tills den mjuknat, men utan att löken tar färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.


2. Dela salsicciafärsen i små bitar och lägg ner dem i grytan, höj värmen och låt fräsa tills de börjar få lite färg. Häll i vinet och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt därefter kycklingbuljongen. 


3. Häll av de vita bönorna och skölj dem under rinnande vatten. Mixa helt slätt tillsammans med 2 dl vatten. Häll sen ner i grytan och låt den koka upp. 


4. Dela svartkålen i mindre bitar (ta bort stammen) och lägg ner dem i soppan. Låt alltsammans sjuda ca 10 minuter eller tills kålen mjuknat. 


5. Häll av och skölj cannellinibönorna i rinnande vatten. Addera till soppan och låt dem bli varma. Smaka av med honung, salt och peppar.



6. Toppa soppan med riven lagrad ost och servera med ett gott bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon