Italienska mandelkakor med pistage
Sju sorters kakor! Och här kommer den andra! En italiensk variant med både söt- och bittermandel. Ett måste till nationaldagens kafferep!
100 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
94,85 kr
4 st
äggvitor
4 dl
mandelmjöl
1.5 dl
socker
2 st
bittermandel
1 tsk
vaniljpulver
1 krm
salt
1.5 dl
florsocker till utbakning
Allergiinformation
gluten, nötter och ägg
Ingredienser
4 st
äggvitor
4 dl
mandelmjöl
1.5 dl
socker
2 st
bittermandel
1 tsk
vaniljpulver
1 krm
salt
1.5 dl
florsocker till utbakning
Allergiinformation
gluten, nötter och ägg
Gör så här
- Blanda mandelmjöl, socker, riven bittermandel och vaniljsocker.
- I en annan bunke, vispa äggvitor och salt till ett hårt vitt skum.
- Blanda försiktigt ner skummet i de torra ingredienserna.
- Forma smeten till mindre bollar och lägg dem på ett fat. Låt vila i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 175°C efter ca 30 min.
- Vänd bollarna i florsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. De ska inte plattas till.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
94,85 kr
Köpklart recept för
94,85 kr