Italienska mandelkakor med pistage

Sju sorters kakor! Och här kommer den andra! En italiensk variant med både söt- och bittermandel. Ett måste till nationaldagens kafferep!

100 min

Italienska mandelkakor med pistage

Ingredienser

  • 4 st
    äggvitor
  • 4 dl
    mandelmjöl
  • 1.5 dl
    socker
  • 2 st
    bittermandel
  • 1 tsk
    vaniljpulver
  • 1 krm
    salt
  • 1.5 dl
    florsocker till utbakning

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl, socker, riven bittermandel och vaniljsocker.
  2. I en annan bunke, vispa äggvitor och salt till ett hårt vitt skum.
  3. Blanda försiktigt ner skummet i de torra ingredienserna.
  4. Forma smeten till mindre bollar och lägg dem på ett fat. Låt vila i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 175°C efter ca 30 min.
  5. Vänd bollarna i florsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. De ska inte plattas till.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. 

40 portioner