Italienska mandelkakor med pistage

Sju sorters kakor! Och här kommer den andra! En italiensk variant med både söt- och bittermandel. Ett måste till nationaldagens kafferep!

100 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

94,85 kr

Italienska mandelkakor med pistage
  • 4 st

    äggvitor

  • 4 dl

    mandelmjöl

  • 1.5 dl

    socker

  • 2 st

    bittermandel

  • 1 tsk

    vaniljpulver

  • 1 krm

    salt

  • 1.5 dl

    florsocker till utbakning

Allergiinformation

gluten, nötter och ägg

Ingredienser

  • 4 st

    äggvitor

  • 4 dl

    mandelmjöl

  • 1.5 dl

    socker

  • 2 st

    bittermandel

  • 1 tsk

    vaniljpulver

  • 1 krm

    salt

  • 1.5 dl

    florsocker till utbakning

Allergiinformation

gluten, nötter och ägg

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl, socker, riven bittermandel och vaniljsocker.
  2. I en annan bunke, vispa äggvitor och salt till ett hårt vitt skum.
  3. Blanda försiktigt ner skummet i de torra ingredienserna.
  4. Forma smeten till mindre bollar och lägg dem på ett fat. Låt vila i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 175°C efter ca 30 min.
  5. Vänd bollarna i florsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. De ska inte plattas till.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. 


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

94,85 kr

Köpklart recept för

94,85 kr