Hemköp

Jansson-tortilla med ansjovis

Tänk dig Jansson, fast som tortilla. Vore det inte lite kul att överraska med den till julbordet? Vi kan lova att den inte går obemärkt förbi.

40 min

Jansson-tortilla med ansjovis

Ingredienser

  • 1 kg
    skalad och skivad potatis, ca 3 mm
  • 2 st
    tunnskivade gula lökar
  • 1 dl
    olivolja
  • 0.5 dl
    vispgrädde
  • 6 st
    ägg
  • 2.5 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar, nymalen
  • 1 burk
    liten burk 55 g anjovisfiléer
  • 2 msk
    olja
  • 1 dl
    pankoströbröd
  • 1 kruka
    kruka hackad gräslök

Gör så här

1. Stek potatisskivorna i ordentligt med olivolja i stekpanna ca 10 minuter, så att de är al dente. Lägg skivorna i en stor bunke.

2. Stek löken glansig ett par minuter. Blanda med potatisen.

3. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll över potatis och lök och blanda väl.

4. Värm upp en stekpanna med raka kanter och häll i 1/2 dl olivolja.

5. Lägg i häften av potatisen/lök- och äggblandningen i stekpannan. Lägg på ansjovisfiléer och fyll på med resterande potatis/lök- och äggblandning.

6. Stek på svag värme ca 15-20 min under lock. Vänd tortillan med hjälp av locket och stek ytterligare 5-10 min, känn med sticka så att äggen ”satt” sig. Ta av från plattan och låt vila i minst 10 min.

7. Stek panko gyllenbrun i olja på medelhög värme och lägg sedan i en bunke. Blanda i den hackade gräslöken, och toppa tortillan innan servering.

4 portioner

215,68 kr
Hemköp chat icon