Hemköp

Janssons Frestelse med kaviar och citron

Det här är receptet på Janssons frestelse för den som inte kan få nog med fisksmak! I den här varianten av den klassiska julrätten så lagar du Janssons med kaviar, anjovis, vispgrädde och lök. God jul!

20 min

Janssons Frestelse med kaviar och citron

Ingredienser

  • 900 g
    potatisar, stora
  • 3 msk
    smör
  • 2 st
    gula lökar, skivade
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    kaviar
  • 200 g
    ansjovisfiléer
  • 1 msk
    ströbröd, siktat
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft

Gör så här

1. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar.

2. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsform med lite av smöret.

3. Skala och skiva löken. Bryn den lätt i smör tills den har blivit gyllenbrun.

4. Vispa ihop grädde och kaviar lätt.

5. Strimla potatisen tunt. (Lägg ej strimlad potatis i vatten, den tappar stärkelse och Jansson blir vattnig).

6. Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Salta och peppra lätt mellan varven. Häll över kaviargrädden och strö över ströbröd. Grädda mitt i ugnen 45–60 minuter tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk.

6 portioner

98,63 kr
Hemköp chat icon