Janssons Frestelse med kaviar och citron
Det här är receptet på Janssons frestelse för den som inte kan få nog med fisksmak! I den här varianten av den klassiska julrätten så lagar du Janssons med kaviar, anjovis, vispgrädde och lök. God jul!
20 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
135,28 kr
900 g
potatisar, stora
3 msk
smör
2 st
gula lökar, skivade
3 dl
vispgrädde
1 msk
kaviar
200 g
ansjovisfiléer
1 msk
ströbröd, siktat
1 st
citron, rivet skal och saft
Ingredienser
900 g
potatisar, stora
3 msk
smör
2 st
gula lökar, skivade
3 dl
vispgrädde
1 msk
kaviar
200 g
ansjovisfiléer
1 msk
ströbröd, siktat
1 st
citron, rivet skal och saft
Gör så här
1. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar.
2. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsform med lite av smöret.
3. Skala och skiva löken. Bryn den lätt i smör tills den har blivit gyllenbrun.
4. Vispa ihop grädde och kaviar lätt.
5. Strimla potatisen tunt. (Lägg ej strimlad potatis i vatten, den tappar stärkelse och Jansson blir vattnig).
6. Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Salta och peppra lätt mellan varven. Häll över kaviargrädden och strö över ströbröd. Grädda mitt i ugnen 45–60 minuter tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
135,28 kr
Köpklart recept för
135,28 kr