Janssons Frestelse med kaviar och citron

Det här är receptet på Janssons frestelse för den som inte kan få nog med fisksmak! I den här varianten av den klassiska julrätten så lagar du Janssons med kaviar, anjovis, vispgrädde och lök. God jul!

20 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

105,38 kr

Janssons Frestelse med kaviar och citron
  • 900 g

    potatisar, stora

  • 3 msk

    smör

  • 2 st

    gula lökar, skivade

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 1 msk

    kaviar

  • 200 g

    ansjovisfiléer

  • 1 msk

    ströbröd, siktat

  • 1 st

    citron, rivet skal och saft

Ingredienser

  • 900 g

    potatisar, stora

  • 3 msk

    smör

  • 2 st

    gula lökar, skivade

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 1 msk

    kaviar

  • 200 g

    ansjovisfiléer

  • 1 msk

    ströbröd, siktat

  • 1 st

    citron, rivet skal och saft

Gör så här

1. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar.

2. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsform med lite av smöret.

3. Skala och skiva löken. Bryn den lätt i smör tills den har blivit gyllenbrun.

4. Vispa ihop grädde och kaviar lätt.

5. Strimla potatisen tunt. (Lägg ej strimlad potatis i vatten, den tappar stärkelse och Jansson blir vattnig).

6. Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Salta och peppra lätt mellan varven. Häll över kaviargrädden och strö över ströbröd. Grädda mitt i ugnen 45–60 minuter tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

105,38 kr

Köpklart recept för

105,38 kr