Janssons frestelse med karamelliserad lök
Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019
90 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
210,55 kr
3 st
stora skivade gula lökar
2.5 msk
smör
1.5 tsk
½ tsk + 1 tsk strösocker
1000 g
potatis, mjölig
1 burk
anjovis, 125 g
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
3 msk
ströbröd
25 g
smör
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
3 st
stora skivade gula lökar
2.5 msk
smör
1.5 tsk
½ tsk + 1 tsk strösocker
1000 g
potatis, mjölig
1 burk
anjovis, 125 g
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
3 msk
ströbröd
25 g
smör
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Fräs löken i smör på låg värme i ca 40 minuter. Rör om då och då. Tillsätt 1/2 tsk socker de sista 5 minuterna.
2. Smörj en ugnssäker form.
3. Sätt ugnen på 180°.
4. Skala potatisen och skär i tunna strimlor. Lägg ett lager potatis i formen, därefter lök, anjovis (spara spadet) och avsluta med resten av potatisen. Blanda grädde, mjölk och anjovisspad och häll över potatisen. Blanda ströbröd och 1 tsk socker och strö över. Klicka över smöret.
5. Grädda gyllene i ca 40–50 minuter.
Ta en genväg! Köp färdig potatisgratäng och blanda i karamelliserad lök och ansjovis. Toppa med ströbröd, socker och smör. Följ sedan instruktionerna på förpackningen!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
210,55 kr
Köpklart recept för
210,55 kr