Janssons frestelse med karamelliserad lök

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019

90 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

176,60 kr

Janssons frestelse med karamelliserad lök
  • 3 st

    stora skivade gula lökar

  • 2.5 msk

    smör

  • 1.5 tsk

    ½ tsk + 1 tsk strösocker

  • 1000 g

    potatis, mjölig

  • 1 burk

    anjovis, 125 g

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 1 dl

    mjölk

  • 3 msk

    ströbröd

  • 25 g

    smör

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 3 st

    stora skivade gula lökar

  • 2.5 msk

    smör

  • 1.5 tsk

    ½ tsk + 1 tsk strösocker

  • 1000 g

    potatis, mjölig

  • 1 burk

    anjovis, 125 g

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 1 dl

    mjölk

  • 3 msk

    ströbröd

  • 25 g

    smör

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Fräs löken i smör på låg värme i ca 40 minuter. Rör om då och då. Tillsätt 1/2 tsk socker de sista 5 minuterna.

2. Smörj en ugnssäker form.

3. Sätt ugnen på 180°.

4. Skala potatisen och skär i tunna strimlor. Lägg ett lager potatis i formen, därefter lök, anjovis (spara spadet) och avsluta med resten av potatisen. Blanda grädde, mjölk och anjovisspad och häll över potatisen. Blanda ströbröd och 1 tsk socker och strö över. Klicka över smöret.

5. Grädda gyllene i ca  40–50 minuter.

Ta en genväg! Köp färdig potatisgratäng och blanda i karamelliserad lök och ansjovis. Toppa med ströbröd, socker och smör. Följ sedan instruktionerna på förpackningen!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

176,60 kr

Köpklart recept för

176,60 kr