Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019
90 min
1. Fräs löken i smör på låg värme i ca 40 minuter. Rör om då och då. Tillsätt 1/2 tsk socker de sista 5 minuterna.
2. Smörj en ugnssäker form.
3. Sätt ugnen på 180°.
4. Skala potatisen och skär i tunna strimlor. Lägg ett lager potatis i formen, därefter lök, anjovis (spara spadet) och avsluta med resten av potatisen. Blanda grädde, mjölk och anjovisspad och häll över potatisen. Blanda ströbröd och 1 tsk socker och strö över. Klicka över smöret.
5. Grädda gyllene i ca 40–50 minuter.
Ta en genväg! Köp färdig potatisgratäng och blanda i karamelliserad lök och ansjovis. Toppa med ströbröd, socker och smör. Följ sedan instruktionerna på förpackningen!
6 portioner