Hemköp

Japansk sandwich med friterat fläskkött, majonnäs & hyvlad kål

Katsu sando är en japansk variant på en matigare sandwich. Rostbröd. pankofriterad fläskkotlett, majonnäs, rödkål och tonkatsusås skapar tillsammans den perfekta smakkombinationen. 

30 min

Japansk sandwich med friterat fläskkött, majonnäs & hyvlad kål

Ingredienser

  • 8 skivor
    vitt rostbröd
  • 600 g
    fläskkotlett
  • 2 st
    ägg
  • 1 dl
    mjöl
  • 3 dl
    pankoströbröd
  • 5 dl
    frityrolja eller rapsolja
  • 250 g
    rödkål
  • 1 dl
    majonnäs
  • tonkatsusås (ej tillgänglig online)

Gör så här

1. Skär köttet i fyra skivor och banka ut till 1 cm tjocklek.

2. Riv kålen fint på en mandolin och lägg i iskallt vatten.

3. Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik, häll upp panko i en annan och mjöl i en tredje.

4. Värm upp oljan till 170 grader.

5. Salta och peppra köttet. Doppa köttet först i mjölet, sedan i ägget och sist i panko.

6. Fritera köttet 5 minuter, i omgångar. Låt rinna av på hushållspapper.

7. Bred fyra bröd med majonnäs och fyra med tonkatsusås. Lägg på kålen på de med majonnäs, lägg på köttet och toppa med resterande bröd. Dela på mitten och servera direkt.

4 portioner

Hemköp chat icon