Jerk chicken tacos med picklad ananas och svarta bönor

Uppdaterad familjefavorit! Ingen tackar nej till tacos, och de här med picklad ananas är inget undantag. Men kanske lite vuxnare än vanliga? Och lite godare?

25 min

Jerk chicken tacos med picklad ananas och svarta bönor

Ingredienser

  • JERK CHICKEN
  • 400 g
    grillat kycklingkött (ej tillgänglig online)
  • 2 msk
    rapsolja
  • 1.25 dl
    apelsinjuice
  • 1.3 msk
    flytande honung (1 msk till kycklingen +1 tsk till ananasen)
  • 1 tsk
    kryddpeppar
  • 0.5 tsk
    rökt paprika
  • 8 st
    små vetetortillas
  • 1 kruka
    koriander (till topping)
  • SNABBPICKLAD ANANAS
  • 1 st
    ananas
  • 2 st
    lime (2 msk limesaft till ananasen + skal och saft från 1 lime till bönorna)
  • 1 st
    chili
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • MARINERADE SVARTA BÖNOR
  • 1 fp
    svarta bönor (380 g)
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 krm
    chiliflakes

Gör så här

1. Skär bort skalet från ananasen och skär den sedan i lövtunna skivor med hjälp av en vass kniv eller mandolin. Lägg skivorna i en skål tillsammans med lime, chili, salt och peppar och blanda runt. Låt stå medan du förbereder resten.

2. Häll av och skölj de svarta bönorna under rinnande vatten. Blanda dem med olivolja, chiliflakes och rivet skal och saften av en lime.

3. Riv kycklingköttet i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek kycklingköttet med apelsinjuice, honung, kryddpeppar, paprika, salt och peppar under några minuter, tills det blivit en simmig konsistens. 

4. Värm tortillabröden och servera med kycklingen, bönsalsan och den syrliga ananasen. Toppa med extra chili och färsk koriander! 

4 portioner