Jordgubbssallad med radicchio och pecorino

Jordgubbar är kanske det bästa med sommaren, och de gör underverk i en sallad! Här har vi blandat de söta gubbarna med radicchio, pecorino och ruccola. Mums! Recept från Hemlagat nr. 2 2024. 

15 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

313,85 kr

Jordgubbssallad med radicchio och pecorino
  • 2 l

    jordgubbar

  • 1 st

    radicchio (rosésallad)

  • 150 g

    pecorino

  • 100 g

    ruccola

  • 1 dl

    olivolja

  • 2 msk

    balsamicocrème

  • 2 msk

    balsamvinäger

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 50 g

    pumpakärnor

  • 1 tsk

    nymald svartpeppar

  • 1 tsk

    salt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 2 l

    jordgubbar

  • 1 st

    radicchio (rosésallad)

  • 150 g

    pecorino

  • 100 g

    ruccola

  • 1 dl

    olivolja

  • 2 msk

    balsamicocrème

  • 2 msk

    balsamvinäger

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 50 g

    pumpakärnor

  • 1 tsk

    nymald svartpeppar

  • 1 tsk

    salt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Rosta pumpakärnorna på medelvärme i en torr panna tills de får lite färg.

2. Hyvla pecorinon med en skalare.

3. Rör ihop balsamicocrème, vinäger, peppar, salt och dijonsenap. Vispa långsamt ner olivoljan i dressingen.

4. Snoppa jordgubbarna och skär i halvor eller kvartar beroende på storlek.

5. Skär radicchion i bitar.

6. Blanda ruccolan, radicchion, jordgubbarna, hälften av pumpakärnorna och hälften av pecorinon med dressingen.

7. Lägg upp salladen och strössla med resten av pumpakärnorna och pecorinon. Ringla över lite mer olivolja och svartpeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

313,85 kr

Köpklart recept för

313,85 kr