Jordgubbar är kanske det bästa med sommaren, och de gör underverk i en sallad! Här har vi blandat de söta gubbarna med radicchio, pecorino och ruccola. Mums! Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
15 min
1. Rosta pumpakärnorna på medelvärme i en torr panna tills de får lite färg.
2. Hyvla pecorinon med en skalare.
3. Rör ihop balsamicocrème, vinäger, peppar, salt och dijonsenap. Vispa långsamt ner olivoljan i dressingen.
4. Snoppa jordgubbarna och skär i halvor eller kvartar beroende på storlek.
5. Skär radicchion i bitar.
6. Blanda ruccolan, radicchion, jordgubbarna, hälften av pumpakärnorna och hälften av pecorinon med dressingen.
7. Lägg upp salladen och strössla med resten av pumpakärnorna och pecorinon. Ringla över lite mer olivolja och svartpeppar.
4 portioner