Hemköp

Jordgubbssallad med radicchio och pecorino

Jordgubbar är kanske det bästa med sommaren, och de gör underverk i en sallad! Här har vi blandat de söta gubbarna med radicchio, pecorino och ruccola. Mums! Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

15 min

Jordgubbssallad med radicchio och pecorino

Ingredienser

  • 2 l
    jordgubbar
  • 1 st
    radicchio (rosésallad)
  • 150 g
    pecorino
  • 100 g
    ruccola
  • 1 dl
    olivolja
  • 2 msk
    balsamicocrème
  • 2 msk
    balsamvinäger
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 50 g
    pumpakärnor
  • 1 tsk
    nymald svartpeppar
  • 1 tsk
    salt

Gör så här

1. Rosta pumpakärnorna på medelvärme i en torr panna tills de får lite färg.

2. Hyvla pecorinon med en skalare.

3. Rör ihop balsamicocrème, vinäger, peppar, salt och dijonsenap. Vispa långsamt ner olivoljan i dressingen.

4. Snoppa jordgubbarna och skär i halvor eller kvartar beroende på storlek.

5. Skär radicchion i bitar.

6. Blanda ruccolan, radicchion, jordgubbarna, hälften av pumpakärnorna och hälften av pecorinon med dressingen.

7. Lägg upp salladen och strössla med resten av pumpakärnorna och pecorinon. Ringla över lite mer olivolja och svartpeppar.

4 portioner