Jordgubbstårta med kokos- & kolagrädde

En klassisk jordgubbstårta, toppad med säsongens ärtskott och ängsyra. Den här tårtan är lika god till midsommar, nationaldagen eller vilken dag som helst!

30 min

Jordgubbstårta med kokos- & kolagrädde

Ingredienser

  • 2 pk
    färdiga tårtbottnar

KOKOS- & KOLAGRÄDDE

  • 2.5 dl
    kokosgrädde
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 burk
    dulce de leche
  • 1 st
    lime (skalet från)
  • 2 pk
    skivade jordgubbar

TOPPING

  • 2 pk
    jordgubbar
  • 1 paket
    ärtskott, ängssyra eller andra ätbara blad

Gör så här

1. Vispa vispgrädden fluffig, vänd ner kokosgrädde och dulce de leche samt skalet från en lime till en kräm som blir lite grynig av kolakrämen.

2. Varva skivade jordgubbar och kokoskräm mellan tårtbottnarna.

3. Toppa med jordgubbar, ärtskott och späda blad. Tips: Gör bottnarna lite mindre så är det lättare att bygga på höjden.

4 portioner