Hemköp

Charkbricka till julens kalas

Salami, mandlar, pepparkakor och mögelost, marmelad och päron, oliver och prosciutto – på julens bästa bricka ryms allt!

15 min

Charkbricka till julens kalas

Ingredienser

  • 140 g
    ädelost
  • 200 g
    brie
  • 300 g
    rostade mandel
  • 4 st
    päron
  • 500 g
    blå vindruvor eller röda
  • 1 burk
    oliver
  • 1 burk
    tapenade
  • 1 fp
    pepparkakor
  • 330 g
    tunnbrödschips
  • 150 g
    kex
  • 1 burk
    fikonmarmelad
  • 1 pk
    färska medjool-dadlar eller vanliga
  • 6 st
    torkade fikon
  • 1 fp
    salami ventricina
  • 1 fp
    salami felino eller milano
  • 1 paket
    prosciutto
  • 1 burk
    gröna castelvetrano-oliver eller Cerignola Grigliate
  • 1 burk
    olivmix

Gör så här

1. Ta fram ostarna i god tid innan serveringen, så de hinner få rumstemperatur.

2. Lägg upp frukt, ost, kex, chark och nötter vackert på en rejäl bricka eller skärbräda.

3. Servera med glögg, champagne, varm eller kall äppelmust.

6 portioner

Hemköp chat icon