Julebrus

Vi har julmust, heja oss! Norge har julebrus! Heja Norge! Och det ena behöver ju inte vara bättre än det andra, men vi kan väl låna lite? Ingen Skam i det, så att säga. Och kanske ingen renlärig norrman skulle acceptera vår hemmasvängda variant, men den är otroligt god och kanske lite mindre söt än originalet (förlåt). Hallon, ingefära och kanel sätter smakerna och bubblet adderar du med sockerdricka eller bubbelvatten. Det blir gott, vackert och roligt, en perfekt dryck i december för den som vill testa något nytt. Sirapen kokar du enkelt och silar genom duk, sen är det bara att preppa med stora glas, stiliga sugrör, rejält med is och bubblor och julebruset är klart. Gladelig jul!

20 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

145,48 kr

Julebrus
  • 250 g

    frysta hallon

  • 100 g

    frysta lingon

  • 2 cm

    färsk ingefära

  • 1 st

    kanelstång

  • 3 dl

    strösocker

  • 1.5 dl

    vatten

  • 2 tsk

    citronsyra

  • 0.5 st

    citron

Ingredienser

  • 250 g

    frysta hallon

  • 100 g

    frysta lingon

  • 2 cm

    färsk ingefära

  • 1 st

    kanelstång

  • 3 dl

    strösocker

  • 1.5 dl

    vatten

  • 2 tsk

    citronsyra

  • 0.5 st

    citron

Gör så här

1. Koka ihop en sirap av hallon, lingon, skivad ingefära, kanelstång, socker och vatten. Låt småkoka 10 minuter och sedan svalna helt.

2. Häll sirapen genom silduk eller finmaskig sil. Häll upp och förvara i kylen.

3. Fyll glas med mycket is och häll över några matskedar sirap. Toppa med bubbelvatten (eller sockerdricka, för en sötare smak) och servera genast. Slurp!

Söta bubblor och perfekt färg i vår variant av Norges julebrus! En dryck som passar på både glöggkalas, julbord och adventsmingel – lite beroende på vad du blandar den med.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

145,48 kr

Köpklart recept för

145,48 kr