Julens pärlcouscoussallad med gurka, clementin och granatäpple
En fräsch, söt och syrlig sallad som platsar på vilket julbord som helst. Den här juliga salladen blir allra finast med pärlcouscous, men du kan också använda vanlig couscous eller bulgur.
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
241,53 kr
2 msk
flytande honung
2 dl
salta rostade mandelkärnor
7 port
pärlcouscous
250 g
grönkål
1 st
gurka (eller helst 3 st snackgurkor)
3 st
clementiner
3 msk
olivolja
1 dl
granatäppelkärnor
Ingredienser
2 msk
flytande honung
2 dl
salta rostade mandelkärnor
7 port
pärlcouscous
250 g
grönkål
1 st
gurka (eller helst 3 st snackgurkor)
3 st
clementiner
3 msk
olivolja
1 dl
granatäppelkärnor
Gör så här
1. Värm honungen i en liten stekpanna. Lägg i mandeln och rör om så att den täcks av honungen. Häll ut mandeln på en bricka med bakplåtspapper och låt kallna.
2. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna.
3. Riv grönkålsblad i mindre bitar, kasta de grova stjälkarna. Förväll grönkålen i kokande vatten ca 1 minut, tills den får klargrön färg. Kyl genast i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
4. Skär gurkan i tunna skivor, använd gärna mandolin.
5. Tvätta klementinerna väl. Dela och skär dem i fina skivor.
6. Blanda couscous och grönkål med oljan i en serveringsskål. Vänd ner gurka och klementiner. Toppa med mandel och granatäppelkärnor.
7. Servera med grönkålspesto
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
241,53 kr
Köpklart recept för
241,53 kr