En fräsch, söt och syrlig sallad som platsar på vilket julbord som helst. Den här juliga salladen blir allra finast med pärlcouscous, men du kan också använda vanlig couscous eller bulgur.
30 min
1. Värm honungen i en liten stekpanna. Lägg i mandeln och rör om så att den täcks av honungen. Häll ut mandeln på en bricka med bakplåtspapper och låt kallna.
2. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna.
3. Riv grönkålsblad i mindre bitar, kasta de grova stjälkarna. Förväll grönkålen i kokande vatten ca 1 minut, tills den får klargrön färg. Kyl genast i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
4. Skär gurkan i tunna skivor, använd gärna mandolin.
5. Tvätta klementinerna väl. Dela och skär dem i fina skivor.
6. Blanda couscous och grönkål med oljan i en serveringsskål. Vänd ner gurka och klementiner. Toppa med mandel och granatäppelkärnor.
7. Servera med grönkålspesto
8 portioner