Julig sallad med brysselkål, äpple & mandarin

Recept från i säsong: nr 9/2019

20 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

178,80 kr

Julig sallad med brysselkål, äpple & mandarin
  • 500 g

    brysselkål

  • 2 msk

    skånsk senap

  • 1 st

    citron, finrivet skal & pressad

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 st

    klyftad rödlök

  • 2 st

    grovtärnade röda äpplen

  • 2 st

    mandariner, eller clementiner i klyftor

  • 1 knippe

    hackad bladpersilja

  • 1 dl

    rostade hasselnötter

  • 1 st

    urkärnat granatäpple

Allergiinformation

nötter

Ingredienser

  • 500 g

    brysselkål

  • 2 msk

    skånsk senap

  • 1 st

    citron, finrivet skal & pressad

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 st

    klyftad rödlök

  • 2 st

    grovtärnade röda äpplen

  • 2 st

    mandariner, eller clementiner i klyftor

  • 1 knippe

    hackad bladpersilja

  • 1 dl

    rostade hasselnötter

  • 1 st

    urkärnat granatäpple

Allergiinformation

nötter

Gör så här

1. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten al dente. Låt svalna.

2. Vispa ihop senap, citronjuice och rivet skal med olivolja, smaka av med salt och peppar.

3. Vänd i brysselkål, rödlök, äpple, mandarinklyftor och persilja. Lägg upp på fat och toppa med nötter och granatäpplekärnor.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

178,80 kr

Köpklart recept för

178,80 kr