Hemköp

Julig sallad med brysselkål, äpple & mandarin

Recept från i säsong: nr 9/2019

20 min

Julig sallad med brysselkål, äpple & mandarin

Ingredienser

  • 500 g
    brysselkål
  • 2 msk
    skånsk senap
  • 1 st
    citron, finrivet skal & pressad
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 st
    klyftad rödlök
  • 2 st
    grovtärnade röda äpplen
  • 2 st
    mandariner, eller clementiner i klyftor
  • 1 knippe
    hackad bladpersilja
  • 1 dl
    rostade hasselnötter
  • 1 st
    urkärnat granatäpple

Gör så här

1. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten al dente. Låt svalna.

2. Vispa ihop senap, citronjuice och rivet skal med olivolja, smaka av med salt och peppar.

3. Vänd i brysselkål, rödlök, äpple, mandarinklyftor och persilja. Lägg upp på fat och toppa med nötter och granatäpplekärnor.

6 portioner