Julig sallad med brysselkål, äpple & mandarin
Recept från i säsong: nr 9/2019
20 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
150,01 kr
500 g
brysselkål
2 msk
skånsk senap
1 st
citron, finrivet skal & pressad
0.5 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
klyftad rödlök
2 st
grovtärnade röda äpplen
2 st
mandariner, eller clementiner i klyftor
1 knippe
hackad bladpersilja
1 dl
rostade hasselnötter
1 st
urkärnat granatäpple
Allergiinformation
nötter
Ingredienser
500 g
brysselkål
2 msk
skånsk senap
1 st
citron, finrivet skal & pressad
0.5 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
klyftad rödlök
2 st
grovtärnade röda äpplen
2 st
mandariner, eller clementiner i klyftor
1 knippe
hackad bladpersilja
1 dl
rostade hasselnötter
1 st
urkärnat granatäpple
Allergiinformation
nötter
Gör så här
1. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten al dente. Låt svalna.
2. Vispa ihop senap, citronjuice och rivet skal med olivolja, smaka av med salt och peppar.
3. Vänd i brysselkål, rödlök, äpple, mandarinklyftor och persilja. Lägg upp på fat och toppa med nötter och granatäpplekärnor.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
150,01 kr
Köpklart recept för
150,01 kr