Recept från Garant. Julköttbullar med smak av kanel, ingefära och kryddpeppar – saftiga och smakrika! Gjorda på Nöt & grönt hamburgare med lika delar nötkött som grönsaker. Perfekta att rulla fram på julbordet!
20 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
244,49 kr
2 fp
Nöt & Grönt hamburgare
0.5 st
gul lök
2 msk
smör till stekning
1 msk
rapsolja till stekning
0.5 tsk
malen kryddpeppar
0.5 tsk
malen kanel
0.5 tsk
malen ingefära
0.25 tsk
malen vitpeppar
1 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
1 msk
dijonsenap
1 msk
soja
1 tsk
ljus sirap
Allergiinformation
soja
2 fp
Nöt & Grönt hamburgare
0.5 st
gul lök
2 msk
smör till stekning
1 msk
rapsolja till stekning
0.5 tsk
malen kryddpeppar
0.5 tsk
malen kanel
0.5 tsk
malen ingefära
0.25 tsk
malen vitpeppar
1 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
1 msk
dijonsenap
1 msk
soja
1 tsk
ljus sirap
Allergiinformation
soja
Smält smör i en stekpanna på medelvärme.
Finhacka lök och stek tills den är mjuk och genomskinlig.
Tillsätt kryddpeppar, kanel, ingefära och vitpeppar, och stek i någon minut för att frigöra smakerna. Låt svalna.
Lägg nöt & grönt hamburgare i en stor bunke.
Tillsätt lök- och kryddblandningen och häll i dijonsenap, soja och ljus sirap. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl med händerna eller en slev tills smeten är jämn.
Fukta händerna med lite vatten och rulla färsblandningen till små köttbullar, ca 2 cm i diameter. Lägg på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek köttbullarna på medelvärme i ca 7-10 minuter tills de är gyllene och genomstekta.
Köpklart recept för totalt
244,49 kr
Köpklart recept för
244,49 kr