Julköttbullar med ansjovis och kryddpeppar

Laga köttbullar till julbordet på klassiskt vis. I det här receptet så smaksätts färsen med finhackad anjovis som ger naturlig sälta till köttbullarna.

35 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

228,97 kr

Julköttbullar med ansjovis och kryddpeppar
  • 400 g

    köttfärs

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1.5 dl

    vispgrädde

  • 1 st

    gul lök, finhackad

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    malen kryddpeppar

  • 4 st

    ansjovisfiléer, finhackade

  • 50 g

    smör

Ingredienser

  • 400 g

    köttfärs

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1.5 dl

    vispgrädde

  • 1 st

    gul lök, finhackad

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    malen kryddpeppar

  • 4 st

    ansjovisfiléer, finhackade

  • 50 g

    smör

Gör så här

1. Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5–10 minuter. Blanda färsen med lök, ägg, salt, kryddpeppar och ansjovishacket. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.

2. Fukta händerna med vatten och forma till jämna köttbullar. Stek dem några i taget i smör.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

228,97 kr

Köpklart recept för

228,97 kr