Julköttbullar med ansjovis och kryddpeppar
Laga köttbullar till julbordet på klassiskt vis. I det här receptet så smaksätts färsen med finhackad anjovis som ger naturlig sälta till köttbullarna.
35 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
155,24 kr
400 g
köttfärs
1 dl
ströbröd
1.5 dl
vispgrädde
1 st
gul lök, finhackad
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
malen kryddpeppar
4 st
ansjovisfiléer, finhackade
50 g
smör
Ingredienser
400 g
köttfärs
1 dl
ströbröd
1.5 dl
vispgrädde
1 st
gul lök, finhackad
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
malen kryddpeppar
4 st
ansjovisfiléer, finhackade
50 g
smör
Gör så här
1. Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5–10 minuter. Blanda färsen med lök, ägg, salt, kryddpeppar och ansjovishacket. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
2. Fukta händerna med vatten och forma till jämna köttbullar. Stek dem några i taget i smör.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
155,24 kr
Köpklart recept för
155,24 kr