Hemköp

Julköttbullar med ansjovis och kryddpeppar

Laga köttbullar till julbordet på klassiskt vis. I det här receptet så smaksätts färsen med finhackad anjovis som ger naturlig sälta till köttbullarna.

35 min

Julköttbullar med ansjovis och kryddpeppar

Ingredienser

  • 400 g
    köttfärs
  • 1 dl
    ströbröd
  • 1.5 dl
    vispgrädde
  • 1 st
    gul lök, finhackad
  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    malen kryddpeppar
  • 4 st
    ansjovisfiléer, finhackade
  • 50 g
    smör

Gör så här

1. Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5–10 minuter. Blanda färsen med lök, ägg, salt, kryddpeppar och ansjovishacket. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.

2. Fukta händerna med vatten och forma till jämna köttbullar. Stek dem några i taget i smör.

6 portioner

186,92 kr
Hemköp chat icon