Kål är så fantastiskt gott att woka. Den tillför krisp eftersom den behåller strukturen så bra.
45 min
Ingredienser
250 g
risnudlar
400 g
kyckling
1 msk
rapsolja
påse
kålmix (t.ex. vitkål/rödkål och savojkål)
1 knippe
salladslök
5 cm
ingefära
1 kruka
koriander
2 st
ägg
PAD THAI-SÅS
2 msk
sirap
2 klyftor
vitlöksklyftor
2 st
lime (1 st till såsen och 1 st till servering)
2 msk
ostronsås
0.5 dl
japansk soja
0.5 dl
vatten
1 krm
chiliflakes
100 g
saltade jordnötter
Gör så här
Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är al dente. Häll av i ett durkslag.
Skala och riv vitlöksklyftorna. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
Skär kycklingen i munstora bitar. Strimla kålen. Skär salladslökarna i 3 centimeter långa strimlor. Skala och finhacka ingefäran. Plocka korianderbladen och finhacka stjälkarna. Vispa upp äggen.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna med höga kanter tills den börjar ryka. Häll i lite olja och stek kycklingen gyllenbrun och salta. Lägg över i en skål. I samma wokpanna, fräs kål och salladslök på hög värme i cirka 1–2 minuter. Tillsätt korianderstjälkar och ingefära, fräs i ytterligare 1–2 minuter.
Rör ner nudlarna och kycklingen och häll på såsen. Blanda runt och låt hettas upp.
Fös nudlarna längs kanterna av woken och häll i de uppvispade äggen där nudlarna inte är. Låt steka i 2 minuter och rör sedan om ordentligt så att nudlarna täcks av ägg.
Servera med grovhackade jordnötter, chiliflakes, korianderblad och lime i klyftor.