Hemköp

Kål-pad thai med ägg, jordnötter och lime

Kål är så fantastiskt gott att woka. Den tillför krisp eftersom den behåller strukturen så bra.

45 min

Kål-pad thai med ägg, jordnötter och lime

Ingredienser

  • 250 g
    risnudlar
  • 400 g
    kyckling
  • 1 msk
    rapsolja
  • påse
    kålmix (t.ex. vitkål/rödkål och savojkål)
  • 1 knippe
    salladslök
  • 5 cm
    ingefära
  • 1 kruka
    koriander
  • 2 st
    ägg
  • PAD THAI-SÅS
  • 2 msk
    sirap
  • 2 klyftor
    vitlöksklyftor
  • 2 st
    lime (1 st till såsen och 1 st till servering)
  • 2 msk
    ostronsås
  • 0.5 dl
    japansk soja
  • 0.5 dl
    vatten
  • 1 krm
    chiliflakes
  • 100 g
    saltade jordnötter

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är al dente. Häll av i ett durkslag.
  2. Skala och riv vitlöksklyftorna. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
  3. Skär kycklingen i munstora bitar. Strimla kålen. Skär salladslökarna i 3 centimeter långa strimlor. Skala och finhacka ingefäran. Plocka korianderbladen och finhacka stjälkarna. Vispa upp äggen.
  4. Hetta upp en wok eller stor stekpanna med höga kanter tills den börjar ryka. Häll i lite olja och stek kycklingen gyllenbrun och salta. Lägg över i en skål. I samma wokpanna, fräs kål och salladslök på hög värme i cirka 1–2 minuter. Tillsätt korianderstjälkar och ingefära, fräs i ytterligare 1–2 minuter.
  5. Rör ner nudlarna och kycklingen och häll på såsen. Blanda runt och låt hettas upp.
  6. Fös nudlarna längs kanterna av woken och häll i de uppvispade äggen där nudlarna inte är. Låt steka i 2 minuter och rör sedan om ordentligt så att nudlarna täcks av ägg.
  7. Servera med grovhackade jordnötter, chiliflakes, korianderblad och lime i klyftor.

4 portioner

Hemköp chat icon