Hemköp

Kalkongryta med rotfrukter, citron och örter

4 PORTIONER, CA 40 MIN

40 min

Kalkongryta med rotfrukter, citron och örter

Portioner: 4

Ingredienser

600 g kalkonbröst


1 msk smör
1 gul lök
1 palsternacka
1 morot
2 majrovor
1 kycklingbuljongtärning
1 citron
1 knippe dragon
1 knippe persilja
2 dl crème fraiche
1 msk maizena
1 msk vatten
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Skär kalkonbrösten i 2 cm breda bitar. Salta och peppra och stek dem gyllenbruna.

2. Skala och dela grönsakerna i bitar, lägg dem i kastrullen med kalkonen, buljongtärning och vatten så att det knappt täcker. Sjud under lock 30–35 min.

3. Ta upp köttet och grönsakerna ur buljongen.

4. Häll i crème fraiche, koka upp, red såsen med maizena utblandad med lite vatten och smaka av med salt, peppar, citronskal och saft samt hackade örter.

5. Lägg tillbaka kalkonen och rotfrukterna i såsen och koka ett par minuter. Servera med ett gott bröd.

Hemköp chat icon