600 g kalkonbröst
1 msk smör
1 gul lök
1 palsternacka
1 morot
2 majrovor
1 kycklingbuljongtärning
1 citron
1 knippe dragon
1 knippe persilja
2 dl crème fraiche
1 msk maizena
1 msk vatten
salt och svartpeppar
Allergiinformation
gluten och laktos
Ingredienser
600 g kalkonbröst
1 msk smör
1 gul lök
1 palsternacka
1 morot
2 majrovor
1 kycklingbuljongtärning
1 citron
1 knippe dragon
1 knippe persilja
2 dl crème fraiche
1 msk maizena
1 msk vatten
salt och svartpeppar
Allergiinformation
gluten och laktos
Gör så här
1. Skär kalkonbrösten i 2 cm breda bitar. Salta och peppra och stek dem gyllenbruna.
2. Skala och dela grönsakerna i bitar, lägg dem i kastrullen med kalkonen, buljongtärning och vatten så att det knappt täcker. Sjud under lock 30–35 min.
3. Ta upp köttet och grönsakerna ur buljongen.
4. Häll i crème fraiche, koka upp, red såsen med maizena utblandad med lite vatten och smaka av med salt, peppar, citronskal och saft samt hackade örter.
5. Lägg tillbaka kalkonen och rotfrukterna i såsen och koka ett par minuter. Servera med ett gott bröd.