Hemköp

Kalkonrulle med grillad sparris & knipplök

0 min

Kalkonrulle med grillad sparris & knipplök

Portioner: 6

Ingredienser

4–8 skivor prosciutto
1 frp 480 g kalkonfilé, tunnskivad
1 brk Pesto Bomba Calabrese Extra Stark, Garant
1 msk olivolja

DRESSING:
1 knippe ramslök
1 citron, skal och saft
1⁄2 dl olivolja
salt och peppar

TILLBEHÖR:
1 knippe grön sparris
1 knippe lök

Gör så här

1. Värm ugnen till 125°.

2. Lägg ut ca 30 x 30 cm plastfilm. Lägg sedan ut skivor av prosciutto som täcker ytan. Lägg därefter ut kalkonskivorna jämt över så att de täcker prosciuttoskivorna. Bred ut ca 1dl pesto, rulla ihop till en rulle. Fixera rullen med hjälp av plastfolien. Låt ligga kallt ca 30 minuter.

3. Ugnsbaka till innertemperatur ca 68°. Låt svalna och lägg kallt.

4. Dressing: Mixa ramslök, citronsaft och olja i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Skiva kalkonrullen och ringla dressing över. Servera med grillad sparris och knipplök.

5. Innan kalkonrullen skivas. Vänd den i panna eller på grillen så att skinkan blir lite knaprig och får fin färg.

Hemköp chat icon