Hemköp

Kall ramensallad med sesam- & ingefärsdressing

Lättlagad och fräsch, kall nudelsallad med krispiga grönsaker som kålrabbi, salladskål och salladslök. Toppas med dressing, nötter och skivad biff. Perfekt lunch för varma dagar eller för utflykten!

30 min

Kall ramensallad med sesam- & ingefärsdressing

Ingredienser

DRESSING

  • 3 msk
    citronjuice
  • 2 msk
    soja
  • 2 msk
    tahini
  • 1.5 tsk
    socker
  • 1 tsk
    riven ingefära
  • 1 st
    riven vitlöksklyfta
  • 1.5 dl
    olja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • salt och peppar

SALLAD

  • 300 g
    färdiggrillad skivad biff
  • 250 g
    äggnudlar
  • salt
  • 1 st
    strimlad kålrabbi
  • 3 st
    strimlade salladslökar
  • 0.5 st
    salladskål
  • 1 kruka
    koriander
  • 0.5 dl
    hackade cashewnötter

Gör så här

1. Vispa ihop citronjuice, soja, tahini, socker, ingefära och vitlök i en bunke, tillsätt olja under vispning och smaka av med salt.

2. Koka nudlarna i lättsaltat vatten tills al dente. Kyl ned i kallt vatten.

3. Blanda nudlar med kålrabbi, salladslök, kål och koriander och 2/3 delar av dressingen, krydda med salt och peppar.

4. Toppa med nötter, biff och dressing.

4 portioner