Hemköp

Kalljästa baguetter

3 STYCKEN, 20 MIN + JÄSNING TOTALT 9 TIMMAR

540 min

Kalljästa baguetter

Portioner: 3

Ingredienser

50 g jäst
2 msk strösocker
2 tsk salt
½ l kallt vatten
2½ msk rapsolja
1 l vetemjöl
1½-2 dl grahamsmjöl

Gör så här

1. DAG 1: Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt socker, salt, vatten och olja. Arbeta in lite i taget av mjölet till en smidig deg. Arbeta i ca 5 minuter. Sätt plastfolie på bunken och sätt in den i kylen. Låt jäsa över natten.

2. DAG 2: Vänd försiktigt upp degen på lätt mjölat bakbord, skrapa ur bunken så du får med all deg. Skär degen i tre längder och rulla försiktigt till tre baguetter. Knåda inte, då försvinner luftbubblorna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 50-60 minuter.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Skåra bröden med en vass kniv. Spreja in lite vatten i ugnen med en blomspruta och sätt in plåten mitt i ugnen. Sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter tills bröden har fin gyllenbrun färg.

Hemköp chat icon