Hemköp

Kall nudel & kräftsallad med smak av mynta och koriander

Ta en tripp till Asien utan att lämna köket. Dressingen, som har hämtat sin inspiration från Vietnam, gör nudlarna till en ljuvlig smakupplevelse tillsammans med kräftor, ägg och övriga ingredienser. 

30 min

Kall nudel & kräftsallad med smak av mynta och koriander

Ingredienser

Sallad

  • 250 g
    risnudlar, breda
  • 2 st
    huvud gemsallad
  • 2 dl
    strimlade rotfrukter som morot, rättika
  • 1 kruka
    myntablad
  • 1 kruka
    koriander
  • 0.5 st
    strimlad gurka
  • 1 dl
    strimlad kimchi
  • 2 dl
    kräftstjärtar (ca 200g), avrunna
  • 4 st
    kokta och halverade ägg (7 min)
  • 4 msk
    rostad lök
  • 1 msk
    rostade sesamfrön
  • 0.5 fp
    räkchips
  • olja till fritering

Nouc Cham

  • 4 st
    skivade piri piri
  • 2 st
    krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    socker
  • 2 st
    pressade lime
  • 1 msk
    varmt vatten
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 5 msk
    fisksås

Gör så här

1. Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner, kyl sen ner i kallt vatten.

2. Blanda samman allt till Nouc cham dressingen. Vänd ner nudlarna i dressingen och låt dra ett par minuter.

3. Vänd i sallad, rotfrukter, mynta och koriander. Lägg upp som högar i tallrikar.

4. Toppa med strimlad gurka, kimchi, kräftstjärtar och ägghalvor. Strö över rostad lök och sesamfrön.

5. Server med nyfriterade räkchips.

4 portioner

Hemköp chat icon