Kålpudding är både enkelt och gott att laga och passar bra till middagen mitt i veckan. I det här receptet så blandar vi in lite äpple i nötfärsen för att få in lite syra. Serveras med nystekt grönkål och rårörda lingon.
60 min
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Dela kålhuvudet i kvartar, skär bort den hårda stocken och strimla kålen.
3. Smält smör i en stor stekpanna eller stekgryta och bryn kålen lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra. Ringla över sirap. Ställ åt sidan.
4. Riv äpplet grovt. Blanda den stekta vitkålen med färs, vatten, rivet äpple, mejram, salt och peppar. Lägg blandningen i en ugnsform. Grädda 35–40 min.
5. Stek grönkålen hastigt i 1 msk rapsolja, salta och peppra.
6. Servera kålpuddingen med kokt potatis, grönkål och rårörda lingon.
4 portioner