Hemköp

Tunt riven kålsallad med avokado & ingefärsdressing

Recept från Hemlagat, Höst 2017

20 min

Tunt riven kålsallad med avokado & ingefärsdressing

Portioner: 4

Ingredienser

¼ rödkål
¼ vitkål
1 kålrabbi
1 avokado
2 dl solrosskott
1 dl chinarose eller alfalfagroddar
1 dl pumpakärnor
1 tsk korianderfrön, mal i mortel
några droppar olivolja
2 krm salt
½ dl havtorn

INGEFÄRSDRESSING MED APELSIN OCH HAVTORN
½ dl havtorn
1 apelsin, saften
1 cm ingefära, skalad och finriven
1 tsk flytande honung
1 dl olivolja
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

1. Strimla röd- och vitkål och skiva kålrabbin på en mandolin. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Lägg upp på ett fat och blanda med solrosskott och groddar.

2. Rosta pumpakärnor och korianderfrön lätt och droppa över oljan, strö över salt och vänd upp fröna på en bit hushållspapper. Låt de svalna. Toppa salladen med solroskärnorna och havtornen.

3. Mixa havtornsbären, tillsätt apelsinsaften, ingefära och honungen. Droppa i oljan och mixa under tiden. Tillsätt salt och peppar

Hemköp chat icon