Kalvstek med ugnsrostad pumpa, lök, parmesan & korianderyoghurt
4 port, ca 1 tim
60 min
KALVSTEKEN: 1 kalvstek a ca 1 kg
salt och svartpeppar
1 msk smör
UGNSROSTAD PUMPA:1 kg Muscatpumpa, skalad och klyftad
1 rödlök, klyftad
1 röd chilifrukt, skivad
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 dl parmesan, hyvlad
KORIANDERYOGHURT:
1 dl matlagningsyoghurt
1 kruka koriander, strimlad
1 lime, rivet skal och saft
½ tsk spiskummin
salt och svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
KALVSTEKEN: 1 kalvstek a ca 1 kg
salt och svartpeppar
1 msk smör
UGNSROSTAD PUMPA:1 kg Muscatpumpa, skalad och klyftad
1 rödlök, klyftad
1 röd chilifrukt, skivad
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 dl parmesan, hyvlad
KORIANDERYOGHURT:
1 dl matlagningsyoghurt
1 kruka koriander, strimlad
1 lime, rivet skal och saft
½ tsk spiskummin
salt och svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150°.
2. Krydda kalvsteken med salt och peppar. Bryn steken gyllenbrun runt om och stekklart i ugn till en innertemperatur av 65°.
3. Höj ugnen till 200°.
4. Lägg pumpa, lök och chili i en form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugn i 20 min.
5. Blanda yoghurt, koriander, lime och spiskummin. Salta och peppra.
6. Ringla yoghurt över den rostade pumpanoch strö hyvlad parmesan över. Servera med tunna skivor kalvstek.