Hemköp

Kanelnystan

En lyxig kanelbulle med fyllning som smakar ljuvligt av mandel och kanel. Låt först degen, och sedan bullarna, jäsa i lugn och ro.

45 min

Kanelnystan

Ingredienser

VETEDEG

  • 40 g
    jäst
  • 5 dl
    mjölk
  • 1 st
    ägg
  • 19 dl
    ekologiskt vetemjöl
  • 175 g
    smör i bitar
  • 2.25 dl
    strösocker
  • 2 msk
    stött kardemumma
  • 1 tsk
    salt

KANELFYLLNING

  • 200 g
    smör
  • 200 g
    mandelmassa
  • 2 msk
    malen kanel

Gör så här

1. VETEDEG: Lägg jästen i bunken till en hushållsassistent och tillsätt först bara lite av mjölken så att jästen blandar sig. Tillsätt resten av mjölken och de andra ingredienserna och kör 9–10 minuter på den lägsta hastigheten. Degen ska vara glansig och elastisk. Täck och låt jäsa till dubbel storlek.

2. Kavla ut degen till en rektangel i en långpanna eller på en bricka som ryms i kylen, täck med plast och låt vila en stund i kylen så att degen blir kall.

3. KANELFYLLNING: Blanda smör, mandelmassa och kanel till en bredbar smet.

4. Ta ut degen ur kylen, kavla den tunt och bre på kanelfyllningen.

5. Skär remsor och forma till snäckor eller nystan.

6. Sätt ugnen på 200 grader och låt bullarna jäsa till ca dubbla storleken

7. Pensla dem med ägg och dekorera med pärlsocker.

8. Grädda bullarna i 200 grader 10–12 minuter. Pensla med sockerlag direkt när bullarna tas ut ur ugnen.

30 portioner

Hemköp chat icon