Karamelliserad brysselkål med ingefära, vitlök och chili
Brysselkål får nytt liv med hetta och sötma! Här karamelliseras kålen i honung och risvinäger, vilket ger en fin balans mellan mjuka toner och fräsch syra. Ingefära och vitlök tillför arom och värme, medan chili ger en pigg sting som gör rätten spännande. Perfekt som ett färgstarkt tillbehör till julbordet eller som smakrik kompis till revbensspjäll och rostad pumpa. En enkel rätt som tar bara 25 minuter att laga men som lyfter måltiden med både doft och karaktär – ett måste för dig som älskar grönsaker med twist!
25 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
99,66 kr
1 kg
färsk brysselkål
1 st
schalottenlök
2 cm
färsk ingefära
2 st
vitlöksklyftor
1 st
färsk chili
2 msk
flytande honung
1 msk
risvinäger
2 msk
olja
1 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Ingredienser
1 kg
färsk brysselkål
1 st
schalottenlök
2 cm
färsk ingefära
2 st
vitlöksklyftor
1 st
färsk chili
2 msk
flytande honung
1 msk
risvinäger
2 msk
olja
1 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Gör så här
1. Ansa och halvera brysselkålen. Strimla schalottenlöken, ingefäran och chilin, finhacka vitlöken.
2. Stek kålen i smör och olja 8–10 minuter, tillsätt lök, ingefära, chili och stek ytterligare 2 minuter. Häll på risvinäger och honung och koka snabbt 2 minuter, smaka av med salt och peppar.
3. Servera till revbenspjäll, rostad pumpa eller julskinkan.
Servera ett nytt inslag på julbordet i år! Här har du en rätt som ger värme, sting och balans – perfekt kontrast till julens klassiska rätter, eller en ny twist till vardagsrätten.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
99,66 kr
Köpklart recept för
99,66 kr