Kebab i långpanna med orientaliska bröd och vitlökssås

Kebab i långpanna är ett smart sätt att få mycket smak med minimal insats. Kryddningen ger djup och värme, och du kan enkelt justera hettan efter vad du gillar. De rostade grönsakerna tillför både färg och sötma, medan vitlökssåsen rundar av med krämig fräschör. Allt serveras i mjuka orientaliska bröd tillsammans med sallad – enkelt, gott och perfekt för både vardag och helg. En rätt som går snabbt att laga, men som smakar som om du lagt ner betydligt mer tid.

30 min

22 ingredienser


Köpklart recept för totalt

295,89 kr

Kebab i långpanna med orientaliska bröd och vitlökssås

KEBAB

  • 20 g

    persilja

  • 0.5 st

    rödlök

  • 2 st

    vitlöksklyfta

  • 500 g

    blandfärs

  • 0.5 msk

    spiskummin

  • 1 tsk

    malen ingefära

  • 0.5 tsk

    kardemumma

  • 0.5 tsk

    kanel

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 0.5 msk

    olivolja

ROSTADE GRÖNSAKER

  • 0.5 st

    rödlök

  • 1 st

    paprika

  • 1 fp

    körsbärstomat

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 msk

    balsamvinäger

VITLÖKSSÅS

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 1 fp

    salladsmix (150 g)

  • 1 fp

    orientaliska vetebröd

Ingredienser

KEBAB

  • 20 g

    persilja

  • 0.5 st

    rödlök

  • 2 st

    vitlöksklyfta

  • 500 g

    blandfärs

  • 0.5 msk

    spiskummin

  • 1 tsk

    malen ingefära

  • 0.5 tsk

    kardemumma

  • 0.5 tsk

    kanel

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 0.5 msk

    olivolja

ROSTADE GRÖNSAKER

  • 0.5 st

    rödlök

  • 1 st

    paprika

  • 1 fp

    körsbärstomat

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 msk

    balsamvinäger

VITLÖKSSÅS

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 1 fp

    salladsmix (150 g)

  • 1 fp

    orientaliska vetebröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en bunke, ugnsform 20x30 cm och en skål.

2. Finhacka persilja, rödlök och vitlöksklyftor. Blanda blandfärs, löken och persiljan, spiskummin, ingefära, kardemumma, kanel, salt och cayennepeppar i bunken. Smörj formen med olivolja och platta ut köttet i pannan.

3. Klyfta rödlök. Kvarta röd paprika. Lägg ut grönsakerna och körsbärstomater på köttet. Toppa med olivolja och balsamvinäger. Ställ mitt i ugnen i 10–15 min.

4. Blanda lätt crème fraiche, pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i skålen.

5. Fyll orientaliska bröd med kebaben, grönsakerna, såsen och salladsmix.

Smakerna sitter, upplägget är enkelt och allt lagas på en plåt. Perfekt för vardagsmiddag med lite extra känsla – och lätt att justera efter vad du gillar bäst.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

295,89 kr

Köpklart recept för

295,89 kr