Khobz – marockanskt bröd
Recept från Markiz Tainton i samarbete med Hemköp.
10 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
43,85 kr
50 g
jäst
5 dl
fingervarmt vatten
2 tsk
salt
0.5 msk
socker
0.5 dl
olivolja
10 dl
vetemjöl
1 st
ägg
2 msk
sesamfrön
Allergiinformation
gluten och ägg
Ingredienser
50 g
jäst
5 dl
fingervarmt vatten
2 tsk
salt
0.5 msk
socker
0.5 dl
olivolja
10 dl
vetemjöl
1 st
ägg
2 msk
sesamfrön
Allergiinformation
gluten och ägg
Gör så här
1. Använd en matberedare. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt, socker och olivolja. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen smidig ett par minuter. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
2. Dela degen i fyra delar och forma till runda bröd om plattas ut. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter till.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
5. Grädda ca 20 minuter tills gyllene.
”Det här brödet ersätter gaffeln vid det marockanska bordet. Det finns inget som är så gott som när du doppar khobz i grytan.”
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
43,85 kr
Köpklart recept för
43,85 kr