Kikärtsbiffar – grundrecept
Har du inte testat att laga matiga kikärtsbiffar, så är det verkligen hög tid nu. Kika närmare på grundreceptet och handla genast hem kikärtor och de andra ingredienserna! Servera gärna med en citronklyfta, couscoussallad och yoghurtsås.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
121,80 kr
2 fp
kokta kikärter (à 380 g)
1 st
pressad vitlöksklyfta
2 st
ägg
0.5 st
citron, rivet skal från citronen
2 msk
majsstärkelse
0.5 dl
ströbröd
1 tsk
salt
150 g
fetaost
1 msk
smör (eller olja) att steka i
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
2 fp
kokta kikärter (à 380 g)
1 st
pressad vitlöksklyfta
2 st
ägg
0.5 st
citron, rivet skal från citronen
2 msk
majsstärkelse
0.5 dl
ströbröd
1 tsk
salt
150 g
fetaost
1 msk
smör (eller olja) att steka i
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Häll av kikärtorna utan att skölja dem.
- Mixa kikärtor, vitlök och ägg med stavmixer.
- Rör ner rivet citronskal, majsstärkelse, ströbröd och salt i smeten.
- Smula ner fetaost och blanda försiktigt.
- Stek i medelvärme 2-3 minuter på varje sida tills krispiga och gyllene.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
121,80 kr
Köpklart recept för
121,80 kr