Det är toppingen som gör det! Missa inte att rosta kokos och hacka koriander här, det är de små detaljerna som gör denna gryta så otroligt god.
25 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
334,22 kr
2 msk
extrasaltat smör
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyfta
2 msk
curry
390 g
passerade tomater
400 g
kokosmjölk
460 g
kikärtor
0.5 dl
jordnötssmör
1 tsk
cayennepeppar
3 msk
japansk soja
1 st
lime
1 nypa
salt
Topping
2 st
banan
1.5 dl
riven kokos
1 dl
jordnötter
1 knippe
koriander
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos, soja och jordnötter
2 msk
extrasaltat smör
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyfta
2 msk
curry
390 g
passerade tomater
400 g
kokosmjölk
460 g
kikärtor
0.5 dl
jordnötssmör
1 tsk
cayennepeppar
3 msk
japansk soja
1 st
lime
1 nypa
salt
Topping
2 st
banan
1.5 dl
riven kokos
1 dl
jordnötter
1 knippe
koriander
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos, soja och jordnötter
1. Stek lök, vitlök och curry i smör i en gryta.
2. Tillsätt kokosmjölk, passerade tomater, väl sköljda kikärtor, jordnötssmör, cayennepeppar och soja. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt eller soja.
3. Torrosta under tiden kokosflingorna i en stekpanna.
4. Pressa i limen när grytan kokat klart.
5. Servera i skålar och toppa med skivad banan, kokosflingor, koriander och hackade jordnötter.
Köpklart recept för totalt
334,22 kr
Köpklart recept för
334,22 kr