Kikärtsgryta med jordnötter och banan

Det är toppingen som gör det! Missa inte att rosta kokos och hacka koriander här, det är de små detaljerna som gör denna gryta så otroligt god. 

25 min

Kikärtsgryta med jordnötter och banan

Ingredienser

  • 2 msk
    extrasaltat smör
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    curry
  • 390 g
    passerade tomater
  • 400 g
    kokosmjölk
  • 460 g
    kikärtor
  • 0.5 dl
    jordnötssmör
  • 1 tsk
    cayennepeppar
  • 3 msk
    japansk soja
  • 1 st
    lime
  • 1 nypa
    salt

Topping

  • 2 st
    banan
  • 1.5 dl
    riven kokos
  • 1 dl
    jordnötter
  • 1 knippe
    koriander

Gör så här

1. Stek lök, vitlök och curry i smör i en gryta.

2. Tillsätt kokosmjölk, passerade tomater, väl sköljda kikärtor, jordnötssmör, cayennepeppar och soja. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt eller soja.

3. Torrosta under tiden kokosflingorna i en stekpanna.

4. Pressa i limen när grytan kokat klart.

5. Servera i skålar och toppa med skivad banan, kokosflingor, koriander och hackade jordnötter.

4 portioner