Hemköp

Kikärtspizza med fikon & pecorino

45 min

Kikärtspizza med fikon & pecorino

Portioner: 4

Ingredienser

DEG:
2 ½ dl kikärtsmjöl
3 dl vatten
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
svartpeppar
olivolja

TOPPING:
4 färska fikon
2 rödlökar
ca 100 g pecorino
½ påse (35 g) ruccola
4 msk pesto
en skvätt balsamvinäger
honung
flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. När ugnen är varm, ställ in en ugnsfast stekpanna och låt stå i 5 minuter.

2. Vispa samman kikärtsmjöl, vatten, pressad vitlök, salt och peppar tills smeten är slät. Den ska vara något tjockare än pannkakssmet.

3. Ta ut stekpannan och ha i någon matsked olivolja. Vicka pannan så att oljan täcker hela botten. Häll i hälften av smeten och vicka pannan igen. Grädda i ugnen i 15–17 minuter eller tills kanterna blivit gyllene och krispiga.

4. Under tiden pizzan gräddas, skiva rödlöken tunt och fräs försiktigt på medellåg värme i olja tills mjuk och genomskinlig. Salta lite mot slutet.

5. Skiva fikonen och fräs på låg värme i lite olja i någon minut tills de fått färg på båda sidor.

6. Klicka eller bred ut hälften av peston över den färdiga pizzan. Fördela hälften av löken och fikonen över pizzan och toppa med grovt hyvlad pecorino, ruccola, en liten skvätt balsamvinäger, honung och flingsalt. Upprepa med resten av smeten.

Hemköp chat icon