4 PORTIONER SOM SIDORÄTT, 15 MIN
15 min
Portioner: 4
3 stora avokador, delade i grova bitar
1 burk kikärtor, avrunna
1 kruka koriander eller basilika, finhackad
1 kruka persilja, finhackad
½ silverlök, skivad i tunna halvmånar
1 grön jalapeno, tunt skivad
DRESSING
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk limesaft
2 tsk dijonsenap
1 tsk malen spiskummin
2 msk olivolja
salt och nymalen peppar
1. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda i kikärtorna och lite salt. Tillsätt lök, jalapeno och de färska kryddorna.
2. Värm en grillpanna. Blanda avokadon med 2 tsk olja och grilla på båda sidor. Strö på flingsalt.
3. Vänd ner avokadon i salladen. Servera som förrätt eller till lax, kyckling eller kött.