Kimchigryta kan man bli beroende av! Syrlig smak med aromatisk fruktig chilipasta Gouchujang. Både mättar och piggar upp. Oumph å andra sidan innehåller mycket protein och är lätt att tillaga. Stek gyllene för lite tugg och lägg i direkt i grytan – feel free!
20 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
340,96 kr
1 st
gul lök, finhackad
3 st
vitlöksklyftor, finhackade
2 msk
matolja, att steka i
200 g
kimchi
1 l
vatten
2 msk
gochujang (koreansk chilipasta)
2 st
grönsaksbuljongtärningar
2 msk
riven färsk ingefära
1 msk
japansk soja
2 tsk
sesamolja
280 g
Oumph the pure Chunk
2 st
pak choi i bitar
100 g
shiitakesvamp, delade
4 port
kokt jasminris
Allergiinformation
soja
1 st
gul lök, finhackad
3 st
vitlöksklyftor, finhackade
2 msk
matolja, att steka i
200 g
kimchi
1 l
vatten
2 msk
gochujang (koreansk chilipasta)
2 st
grönsaksbuljongtärningar
2 msk
riven färsk ingefära
1 msk
japansk soja
2 tsk
sesamolja
280 g
Oumph the pure Chunk
2 st
pak choi i bitar
100 g
shiitakesvamp, delade
4 port
kokt jasminris
Allergiinformation
soja
1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta.
2. Tillsätt kimchi, vatten, chilipasta, buljongtärningar, ingefära, soja och sesamolja. Koka upp och sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Strimla Oumph och låt koka med i grytan ett par minuter. Vänd sist ner pak choy och låt koka med ngn minut.
4. Stek shiitaken gyllene i en stekpanna.
5. Servera grytan i portionsskålar med ris. Toppa med nystekt shiitake.
Köpklart recept för totalt
340,96 kr
Köpklart recept för
340,96 kr