Hemköp

Kimchigryta med Oumph

Kimchigryta kan man bli beroende av! Syrlig smak med aromatisk fruktig chilipasta Gouchujang. Både mättar och piggar upp. Oumph å andra sidan innehåller mycket protein och är lätt att tillaga. Stek gyllene för lite tugg och lägg i direkt i grytan – feel free!

20 min

Kimchigryta med Oumph

Ingredienser

  • 1 st
    gul lök, finhackad
  • 3 st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk
    matolja, att steka i
  • 200 g
    kimchi
  • 1 l
    vatten
  • 2 msk
    gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk
    riven färsk ingefära
  • 1 msk
    japansk soja
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 280 g
    Oumph the pure Chunk
  • 2 st
    pak choi i bitar
  • 100 g
    shiitakesvamp, delade
  • 4 port
    kokt jasminris

Gör så här

1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta.

2. Tillsätt kimchi, vatten, chilipasta, buljongtärningar, ingefära, soja och sesamolja. Koka upp och sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

3. Strimla Oumph och låt koka med i grytan ett par minuter. Vänd sist ner pak choy  och låt koka med ngn minut.

4. Stek shiitaken gyllene i en stekpanna.

5. Servera grytan i portionsskålar med ris. Toppa med nystekt shiitake.

4 portioner

Hemköp chat icon