Den här kladdkakan är drömmen för dig som vill ha en riktigt matig dessert eller fikapaus. I det här receptet så toppas kladdkakan med vanliljglass, kolasås och karamelliserade popcorn!
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
272,50 kr
125 g
mörk choklad
100 g
smör
3 dl
strösocker
2 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
2 msk
kakao
75 g
valnötter
75 g
mörk choklad
5 dl
poppade popcorn
2 dl
strösocker
0.5 msk
smör
2 msk
vaniljglass
1 msk
kolasås
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
125 g
mörk choklad
100 g
smör
3 dl
strösocker
2 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
2 msk
kakao
75 g
valnötter
75 g
mörk choklad
5 dl
poppade popcorn
2 dl
strösocker
0.5 msk
smör
2 msk
vaniljglass
1 msk
kolasås
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten av en fyrkantig form ca 24x24 cm.
2. Smält chokladen försiktigt. Rör ihop smör och socker. Vispa upp äggen i en separat bunke.
3. Tillsätt äggen lite i taget och rör sist ner den smälta chokladen.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och vänd ner i smeten. Grovhacka nötter och choklad och vänd ner.
5. Grädda kakan ca 20 min. Låt svalna.
6. POPCORN: Smält sockret försiktigt i en kastrull utan att röra i det. Tillsätt smöret och rör ut i sockret, vänd ner popcornen och vänd runt dem försiktigt. Låt svalna på ett bakplåtspapper.
7. Skär kladdkakan i bitar och servera med glass, kolasås och popcorn.
Köpklart recept för totalt
272,50 kr
Köpklart recept för
272,50 kr