En hemmagjord, enkel och god vinägrett, perfekt till din favorit sallad! Vill du ha en mer neutral eller syrligsmak på din vinägrett? Kanske en mer krämigare? Spana in våra tips nedan och skapa din helt egna vinägrett!
15 min
SMAKSÄTTNING
1. Blanda oljan och vinägern med en nypa salt i en lämplig flaska.
2. Tillsätt sedan smaksättningen du önskar.
Tips!
Vilken olja och vinäger du använder påverkar smaken: Rödvins-, vitvins- och äppelcidervinäger innehåller mer syra än till exempel balsam- och hallonvinäger, så vad gäller de senare, använd 1 del olja till 1 del vinäger.
Kallpressad olja har mer smak än neutral olja, så för den passar 1 del olja till 1 del vinäger.
Tips!
Önskar du en krämig dressing? Mixa vinäger med en äggula och vispa därefter i olja tills den tjocknar till en konsistens som en lättare majonnäs. Tillsätt valfri smaksättning.
Du kan också blanda syra, olja och smaksättning med yoghurt, crème fraiche eller en klick färdig majonnäs.
8 portioner